mondo.rs

Kontroverzni bosanski pevač ponovo nastupa u Beogradu

Autor:

Božo Vrećo održaće 14. decembra koncert u Centru "Sava" od 20:30 časova. Karte od danas u prodaji.

Kontroverzni bosanski pevač ponovo nastupa u Beogradu Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo nastupiće drugi put pred beogradskom publikom.

"Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli", rekao je Božo Vrećo.

Ulaznice za beogradski koncert Bože Vreća 14. decembra su u prodaji od danas po cenama od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.

Godinu dana od uspešnog prvog susreta, vraća se "umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce”, kako ga je opisao "New York Times", o čemu svedoče jedinstvene Božine interpretacije u pesmama kakve su "Lejlija", "Pandora", "Elma", "Ko li noćas miluje ti kosu" ili "Meni si bila vrijedna".

Božo Vrećo se među muzičarima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor. Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom.

Sa sarajevskim bendom, čiji je prvo bio član, objavio je dva albuma "Halka" i "O ljubavi". Solo karijeru započinje albumom "Moj sevdah", sa kog se izdvojila pesma "Lejlija"  koja doživljava veliki uspeh, a Božo ju je posvetio  majci. Sledi album "Pandora", izdat u Briselu, a ubrzo i "Melek", objavljen u saradnji sa Croatia Records.

Božo Vrećo 2016. godine objavljuje literarni prvenac - autobiografski lirski roman "Mila", koji je dobio naziv po njegovoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kojem kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije.

Ovako je to izgledalo prošli put u Sava centru:

Povezano

Sve vesti