Gotovo da nema osobe koja ne voli picu, a sada možete da je jedete i kada postite. Evo kako da napravite posnu picu.

Sastojci:

Za testo:

450 grama brašna

280 mililitara vode

70 mililitara ulja

Pola kockice kvasca

Kašičica i po soli

Kašičica šećera

Za nadev:

Šolja pelata

Šolja pečuraka

Jedan veći paradajz

Dve zelene paprike

Glavica crnog luka

Šolja kukuruza šećerca

Čen belog luka

Malo ulja

Biljni sir (po želji)

Kašičica ruzmarina

Priprema:

U mlaku vodu dodajte šećer, kvasac i izmešajte da se rastopi. U to dodajte brašno i ulje, pa zamesite testo i ostavite kratko da naraste.

Razvucite testo u krug i malo ga poprskajte uljem, zatim premažite pelatom, pa poređajte paradajz isečen na kolutove, crni luk isečen na prstenove, zelenu papriku isečenu na kockice i stino iseckan beli luk. Zatim stavite pečurke koje ste isekli na tanke listiće, kukuruz šećerac, pa pospite ruzmarin i po želji narendajte biljni sir.

Kada poređate sve sastojke, odozgo naprskajte još malo ulja i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ivica testa ne počne da dobija braonkastu boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!