mondo.rs,Tanjug

Haradinaj zvecka ORUŽJEM:Branićemo Kosovo po svaku cenu

Autor:

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj ponovio je danas da Kosovo neće biti podeljeno i da će vlada, kako je rekao, braniti suverenitet i integritet te teritorije po svaku cenu.

38
A- A A+
ramuš haradinaj Foto: YouTube/printscreen/AP

"Poštovani građani Republike Kosovo, mi smo zajedno i jaki smo! Niko nas neće podeliti. Suverenitet i iintegritet Kosova su nepovredivi i mi ćemo ga braniti po svaku cenu", napisao je Haradinaj na Facebook profilu.

Haradinajeva poruka je usledila nakon što je u Prištini ponovo pokrenuta priča da se predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači ne odriče ideje o razmeni teritorija sa Srbijom.

Poslanik opozicionog pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi izjavio je na konferenciji za novinare ranije danas da Tači sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "ima tajni plan o podeli Kosova".

Nove provokacije Ramuša Haradinaja

U prištinskim medijima su se pojavili i snimci u kojima premijer Severne Makedonije Zoran Zaev kaže da će, uz Tačijeve i Vučićeve planove za teritorijalnu razmenu, Kosovo dati deset opština Srbiji i da je to prema njegovom mišljenju "bomba koja otkucava". 

Povezano

Sve vesti