mondo.rs,Tanjug

Još jedan Krkobabić na funkciji (VIDEO)

Autor:

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić o imenovanju Stefana Krkobabića, sina Milana Krkobabića, za v.d. direktora Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma "Stara planina" u Knjaževcu.

18
A- A A+
Stara planina, skijanje Foto: MONDO/Dragana Todorović Stara planina (ilustracija)

Stefan Krkobabić (30), sin ministra bez portfelja zaduženog za javna preduzeća Milana Krkobabića, imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za razvoj planinskog turizma "Stara planina" u Knjaževcu.

On je ranije radio u Privrednoj komori Beograda, gde se zaposlio posle završenog Fakulteta za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend, gde je stekao zvanje "menadžer za odnose sa javnošću".

S obzirom na to ko mu je otac, u javnosti se postavlja pitanje o sukobu interesa u ovom slučaju.

Prema Zakonu o javnim preduzećima, da bi neko bio izabran za direktora mora da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa delatnošću javnog preduzeća, pet godina iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, da poznaje oblast korporativnog upravljanja, da ima iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova, kao i da nije član organa političke stranke.

Upitana o ovom imenovanju, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da to nije pitanje za nju, već za one koji su ga predložili i da postoji čitava procedura i koraci pre nego što odrešeni predlog dođe pred vladu.

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti