SRNA

TERMOELEKTRANA POBILA RIBE, neko će odgovarati

Autor:

Uprava policije Crne Gore podnela je krivičnu prijavu protiv Termoelektrane Pljevlja, kao i četiri odgovorna lica zbog pomora ribe u rekama Vezišnica i Ćehotina.

1
A- A A+
termoelektrana, termoelektrana Pljevlja, TE Pljevlja Foto: MONDO/Predrag Vujić

Policijski službenici prikupili su dokaze koji ukazuju da su preduzeće Elektroprivreda Crne Gore - Termoelektrana Pljevlja i odgovorna lica u ovom privrednom društvu počinili krivična dela zagađenje životne sredine i nepreduzimanje mera zaštite životne sredine.

EKOLOŠKA KATASTROFA: Inženjer kriv za pomor ribe!

Policija je tužiocu podnela krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je TE izvršila krivično delo zagađenje životne sredine.

Ubiće nas plastika - katastrofa u boci (VIDEO)

Prijava je podnesena i protiv izvršnog direktora TE Pljevlja V.Š, zatim rukovodioca Sektora za operativnu kontrolu i planiranje D.B, kao i protiv smenskog inženjera R.D. Protiv stručnog lica za zaštitu životne sredine, S.V, podnesena prijava zbog nepreduzimanja mera zaštite životne sredine.

Ekološki protest: Ne damo reke, STOP za MHE! FOTO,VIDEO

Policija je utvrdila da je rukovalac bager stanice, po prethodno dobijenom usmenom nalogu od smenskog inženjera R.D, a prema usmenim instrukcijama rukovodioca D.B, sa kojima je bio upoznat izvršni direktor V.Š, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja radi izlivanja otpadnih voda iz sistema termoelektrane u reku Vezišnicu, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u ovoj reci i Ćehotini.

Povezano

Sve vesti