mondo.rs

ŠKALJARAC PAO U SUBOTICI? Policajka mu prodala ličnu

Autor:

Crnogorski državljanin Z.M. (42) uhapšen je danas u Subotici zbog toša što je pribavio lažnu ličnu kartu. Sumnja se da radi za "Škaljarce".

3
A- A A+
lična karta Foto: Petar Stojanović,MONDO

Z.M. je, kako prenosi Telegraf, inače Novljanin blizak škaljarskom klanu. Njega je crnogorska policija označila kao osobu za koju postoji sum­ja da za račun vođa "Škaljaraca” stavlja prljav novac u legalne tokove u Herceg Novom. Ranjen je pre dve godine u Meljinama, pišu crnogorske dnevne novine "Dan".

Falsifikovani srpski dokument omogućila mu je ranije uhapšena J. P. (39), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad.

Izvor: MUP Srbije

Ona se sumnjiči da je dala lične podatke na ime Branka Perišića iz Novog Sada, gađanina za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

Evo šta je policija saznala iz telefona "škaljarca"

Na osnovu toga je Z.M, kako se sumnjiči, pribavio falsifikovani izvod iz Matične knjige rođenih, kao i iz Knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine.

Osumnjičenom Z.M, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određeno je zadržavanje do 48 časova, dok će protiv J.P. biti dopunjena ranije podneta krivična prijava.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih dela, a pripadnici MUP-a u saradnji sa Tužilaštvom nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje su sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela.

Portal podseča da su u junu su uhapšeni pomenuta službenica J. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, Novosađanin N. B. (41) i crnogorski državljanin M. V. (34) zbog krivičnih dela dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, dok je protiv policijske službenice Z. D. (54) podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Povezano

Sve vesti