mondo.rs,Tanjug

Ima POVREĐENIH SRBA na Halkidikiju! (FOTO)

Autor:

Sedmoro srpskih turista povređeno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, javila je TV Prva. Među povređenima je i 13-godišnja devojčica iz Srbije.

Ima POVREĐENIH SRBA na Halkidikiju! (FOTO) Foto: MONDO / Marko Čavić

Sedmoro srpskih turista povređeno je u snažnom nevremenu koje je pogodilo grčko poluostrvo Halkidiki, potvrđeno je u Konzulatu Srbije.

U nevremenu koje je pogodilo poluostrvo Halkidiki povređena je i jedna 13-godišnja devojčica iz Srbije, objavili su danas grčki mediji.

Devojčica je zadržana u bolnici, dok su ostali srpski državljani otpušteni iz medicinske ustanove.

U solunsku bolnicu "Genimatas" primljeno je petoro dece povređene u nevremenu, među kojima je i devojčica iz Srbije, a mediji navode da niko nije u životnoj opasnosti.

Srpski turisti su, prema za sada dostupnim informacijama, lakše povređeni i još nisu kontaktirali srpski konzulat.

U bolnicu u Nea Mudanji primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti.

Grčki mediji prenose da je, prema trenutnim podacima, 108 povređenih uglavnom sa frakturama, od kojih četvoro ozbiljno, ali da su svi van životne opasnosti.

Ministri grčke Vlade, kao i lokalni zvaničnici održali su vanredan sastanak u Nea Mudanji.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NAŠEG REPORTERA IZ HANIOTIJA:

Najmanje šest osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a više od 100 povređeno u snažnom nevremenu. Među povređenima su i srpski državljani.

Konzulat Srbije u Solunu obavešten je da je jedna srpska državljanka povređena u mestu Stavros, dok je TV Prva javila, pozivajući se na informacije iz bolnice u Nea Mudanji, da je lakše povređeno šestoro državljana Srbije.

Konzul Srbije u Solunu Dragana Glišić  izjavila je za Tanjug da je konzulat informaciju o povređenoj srpskoj državljanki dobio iz bolnice u Solunu.

Izvor: youtube/elitar

"Mislimo da je u pitanju turistkinja koja je letovala u Stavrosu, pokušaćemo da saznamo odakle je primljena u bolnicu i preko koje agencije je letovala", kazala je Glišićeva.

Ona je rekla da konzulat nema informacija o šestoro lakše povređenih srpskih tursita koji su navodno smešeteni u bolnici u Nea Mudanji.

MUKE naših ljudi oko povratka iz Grčke! (FOTO, VIDEO)

Prema prvim informacijama policije, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije.

MONDO na licu mesta! HAOS na HALKIDIKIJU, ima MRTVIH

Ovakvo nevreme nije uobičajeno u Grčkoj gde su leta tipično topla i suva. Meteorolog Kleahos Marusakis rekao je da su uslovi "ekstremno neobični za ovo doba godina.

Povezano

Sve vesti