mondo.me

SPEKTAKULARAN snimak adrenalinskog raja u Baru! (VIDEO)

Autor:

Pogledajte spektakularan promo spot sa jednog od najatraktivnijih kanjona u Crnoj Gori!

SPEKTAKULARAN snimak adrenalinskog raja u Baru! (VIDEO) Foto: PROMO/TO Bar

Na samo pola sata vožnje od centra Bara nalazi se raj za avanturiste, kanjon "Međureč". TO Bar počela je ove godine kampanju promocije ovog dragulja prirode u cilju njegove turističke valorizacije i u tom cilju jutros je na kanalu You Tube osvanuo spot sa jedne od tura kroz ovaj kanjon koji je ne slučajno nazvan adrenalisnkim rajem.

Video je snimio i montirao poznati režiser i snimatelj iz Bara Dejan Senić. Pogledajte:

Izvor: YouTube/Turistička organizacija Bar

Kanjon "Međureč" se nalazi na južnim padinama Rumije na granici barske i ulcinjske opštine. Da bi stigli do kanjona potrebno je doći do istoimenog sela Međuriječ, a onda se pešačkom stazom nastavlja do ulaza u sam kanjon.  

Avantura i nalet adrenalina nastupaju odmah nakon ulaska jer je prva vertikala visine više od 30 metara. Kanjon od početka pa do kraja obiluje prizorima koji ostavljaju bez daha. Tu su brojne vertikale, bazeni, mesta za skokove i dr.

Jedna od karakteristika kanjona je i prisustvo mahovine na određenim mestima što dodatno utiče na izgled i daje plavo-zelenu boju bazenima vode. Do kanjona dopire sunčeva svetlost, ali i pored toga voda je izuzetno hladna pa je neophodno korišćenje adekvatnih neoprenskih odela

Osim odela za spuštanje neophodna je i druga oprema, ali i stručni vodiči kako bi prolaz kroz kanjon bio bezbedan.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti