MONDO/Beta

"Big Sem" odbio Njukasl - niko neće na "vruću stolicu"

Autor:

Legendarni engleski trener se zahvalio čelnicima Premijeligaša na ponudi, ko će sesti na klupu crno-belih?

"Big Sem" odbio Njukasl - niko neće na "vruću stolicu" Foto: Ian MacNicol/Getty Images/Guliver

Bivši selektor reprezentacije Engleske Sem Olerdajs rekao je da je odbio šansu da postane trener Njukasla, preneli su danas britanski mediji.

"Big Sem" je predvodio Njukasl od 2007. do 2008. godine, a mediji su spekulisali da je jedan od kandidata za klupu crno-belih, nakon što je Rafael Benitez krajem juna napustio klub.

On je u situacijama poput ove veoma često opcija svim premijerligaškim ekipama, poznat je kao "spasilac" i trener koji zna kako da izbori opstanak bez većih poteškoća, pa je jasno što su se crno-beli okrenuli upravo njemu u trenucima krize.


Ipak, Olerdajs ne želi ponovo da radi na "Sent Džejms parku", ceni interesovanje, ali veruje da to nije sredina za njega.

"Bio sam polaskan što sam uzet u razmatranje ali, ima ta jedna stvar - nikada se ne vraćaj. Nisam ni došao do takve vrste razgovora, ali to nije za mene. Ljubazno sam odbio", rekao je engleski strateg za "Toksport".

Olerdajs je rekao da nije razgovarao sa vlasnikom Njukasla Majkom Ešlijem i smatra da ne treba da se vrati u klub u kojem je nekada bio i da bi to bio preveliki izazov za njega s obzirom da nije radio čitave sezone.

"Moj menadžer me je kontaktirao, razmislio sam, brzo sagledao situaciju i ljubazno se zahvalio. To nije za mene. Možda, da je prvi put, uleteo bih u to. Cenim ponudu, ali bio sam iznenađen - nisam radio cele sezone", naveo je iskusni stručnjak.

"Skaj Sports" je preneo da je trener Šefild Venzdeja Stiv Brus ozbiljan kandidat za novog trenera Njukasla, a ko god da dođe na klupu imaće težak zadatak da sačuva "svrake" u Premijer ligi, s obzirom na situaciju u klubu i igrački kadar.

Povezano

Sve vesti