Tanjug

Oglasio se ZAEV: Vučić i Tači znaju da mi ne znamo plan

Autor:

Makedonski premijer uveren da razgovara sa bivšim predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, otkrio je navodne planove srprskog predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija o teritorijalnoj razmeni. Evo šta Zaev kaže o tom razgovoru.

2
A- A A+

balkan  mapa bih, kosovo crna gora Foto: MONDO/Mario Milojević

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da je razgovarao sa predsednikom privremenih kosovskih institucija Hašimom Tačijem i da je razmenio poruke sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je preneto Tanjugu iz kabineta Zaeva on je to jutros izjavio medijima u Skoplju povodom razgovora sa ruskim komičarima, od kojih se jedan predstavio kao ukrajinski predsednik Petar Porošenko kome je poverio navodni plan Vučica i Tačija o razmeni teritorija. Kako je rekao, Tači je od njega tražio objašnjenje povodom te izjave.

"Mi nikada nismo imali detalje pregovaračkog procesa Beograda i Prištine. Zapravo i Tači i Vučić znaju da mi to ne znamo, jer ne razmenjujemo informacije o tome",  rekao je Zaev.

Zaev: I ja bih otvorio sve granice

Danas ranije predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je sinoć telefonski razgovarao sa makedonskim premijerom u cilju razjašnjenja izjave vezane za navodni dogovor Tačija i Vučića o razmeni teritorija, koje je Zaev poverio navodnom predsedniku Ukrajine Petru Porošenku.

Tači je izjavio da je tokom 20. minutnog razgovara Zaev rekao da je bio žrtva prevare, a da je izjavu koju je dao u vezi navodnog dogovora između kosovskog i srpskog predsednika o razmeni teritorija, "bila zasnovana na glasinama, dezinformacijama i podacima koje je objavio Sputnjik i drugi ruski mediji".

Povezano

Sve vesti