mondo.rs

Audi RS7: Najbrži blindirani automobil na svetu (FOTO)

Autor:

Putnike čuva od snajpera, a može da ide 325 kilometara na sat!

1
A- A A+

Mnogi proizvođači imaju posebna odeljenja za izradu blindiranih modela koji su namenjeni najčešće šefovima država. Pored tih zvaničnih verzija, postoje i nezavisne kompanije koje u sopstvenoj režiji dorađuju automobile.

 Kompanija AddArmor nudi zainteresovanoj klijenteli blindirani Audi RS7 u nekoliko nivoa zaštite. Osim oklopa dorađen je i 4,0-litarski V8 motor koji sada proizvodi 770 konjskih snaga uz 1085 Nm obrtnog momenta.

Na taj način dobijena je najbrža oklopljena limuzina na svetu, kojoj je do "stotke" potrebno samo 2,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 325 km/h!

Što se tiče zaštite, kupcima je na raspolaganju zaštita nivoa B4, koja štiti od napada pištoljima, do B7 – štiti i od snajperskog napada kalibrom 7,62mm.

Automobil ima blinkere, može da pravi dimnu zavesu, ispušta biber sprej i da elektro-šokira svakog ko se uhvati za ručke vrata.

Cena: oko 200.000 dolara

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti