mondo.rs

Nevolje u Lajpcigu - glavni igrači su nezadovoljni?

Autor:

Nemci prolaze kroz rekonstrukciju, ali da li to znači da će promeniti i igrački kadar?

Nevolje u Lajpcigu - glavni igrači su nezadovoljni? Foto: Guliver/Getty Images/Simon Hofmann

Red Bul Lajpcig se sprema za početak nove ere, početak predsezone značio je i prvi radni dan za Julijana Nagelsmana u novom klubu, ali tamo ga nisu dočekale samo lepe vesti.


Naime, prema pisanjima britanskih i nemačkih medija, dvojac čine Emil Forsberg i Timo Verner, a koji je doveo klub do mesta na kojem se sad nalazi, nezadovoljan je uslovima koje ima u klubu i želeo bi da otpočne pregovore o novim ugovorima, ili eventualnom odlasku.

Agent švedskog reprezentativca je danas saopštio novinarima u Nemačkoj da želi da njegov klijent dobije povišicu, ili da u protivnom bude stavljen na transfer-listu.

On želi da potpiše ugovor do 2022, a u slučaju da njegovi zahtevi ne budu ispunjeni promenio bi sredinu, a čak i ligu kako bi se okušao u drugoj državi. Fudbalerov predstavnik smatra da klub nije održao obećanje dato igraču, pa izlazak u javnost smatra ultimatumom ukoliko žele da zadrže svoju "desetku".

S druge strane, Timo Verner takođe veruje da je prerastao ekipu u kojoj igra, ali ga za ostanak u Lajpcigu neće vezati bolji personalni uslovi.

RB Lajpcig, Timo Verner Foto: Guliver/Getty images/Alexander Hassenstein


On čeka poziv Bajerna, "Kiker" javlja da je frustriran što ga još uvek nisu kontaktirali, ali da i dalje veruje da će pojačati šampiona. Njemu je ostala još godina ugovora, sada bi mogli da ga dobiju po najnižoj ceni ako već žele da troše na njega.

U svakom slučaju, Nagelsmana nije dočekao samo mir i igrači koji su spremni da rade kako bi klub napredovao, već i gomila transfer spekulacija i nezadovoljno ljudstvo.

Videćemo kako će se završiti situacije oko dvojice glavnih fudbalera, a i koji će biti potezi uprave ukoliko se obojica odluče za napuštanje ekipe Red Bula.

Povezano

Sve vesti