mondo.ba

Navijači Spartaka u Banjaluci - šetnja, pa ĆEVAPI!

Autor:

Navijači Spartaka iz Trnave uvereni da će njihova ekipa eliminisati Radnik iz Bijeljine. Neki su iskoristili posetu Republici Srpskoj da probaju čuveni banjalučki ćevap.

Navijači Spartaka u Banjaluci - šetnja, pa ĆEVAPI! Foto: MONDO/Goran Arbutina

Radnik iz Bijeljine posle tri godine ponovo izlazi na evropsku scenu! U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće protiv Spartaka iz Trnave.

Slovačka ekipa imaće podršku svojih navijača, koji su u poslepodnevnim časovima počeli da pristižu u Banjaluku, gde će Radnik igrati kao domaćin pošto nema stadion po standardima UEFA.

Grupa od 15-ak fanova Spartaka u majicama sa vidnim navijačkim obeležjima prošetala je centrom Banjaluke, u kojoj su, kako su nam rekli, prvi put.

"Koliko znamo, Radnik ima mali stadion, pa zato igramo u Banjaluci. Prvi je put da smo ovde, tek smo stigli i treba da se nađemo sa ostalima iz grupe", rekao nam je jedan od navijača Spartaka, koji je nakon dužeg ubeđivanja pristao na razgovor i predstavio se kao Jan.

On i njegovi prijatelji uvereni su u prolaz Spartaka, ali nisu želeli da prognoziraju rezultat prvog meča.

"Rezultat nije mnogo bitan, ali prolazimo u drugi krug sigurno", poručili su navijači Spartaka, koji su prevalili oko 600 kilometara da bi bodrili svoj klub.

Nakon fotografisanja, koje je većina ipak izbegla, nastavili su šetnju Gospodskom ulicom.

Da se za banjalučki ćevap čulo i u Slovačkoj, uverili smo se u blizini Gradskog stadiona.

Spartak Trnava Foto: MONDO/Dragan Šutvić

Grupa malo starijih slovačkih navijača odlučila je da pred utakmicu Radnika i Spartaka isproba ovaj specijalitet u lokalu u blizini stadiona.

"Čuli smo za ćevap i rekli su nam da ovde možemo da ga probamo, pa smo poručili", rekli su nam kratko.

Ekipa iz Trnave, prema najavama, mogla bi da ima podršku oko 500 navijača.

Povezano

Sve vesti