Tanjug

ONI su najbolji nastavnici Srbije: U trci za MILION $

Autor:

Udruženje “Živojin Mišić” proglasilo je pobednike nacionalnog takmičenja "National Teacher Prize" koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta u okviru projekta „Global Teacher Prize".

0
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija


Prvi rezultati takmičenja za titulu najboljeg nastavnika sveta očekuju se u decembru ove godine kada će biti proglašeno najboljih 50, dok će pobednik biti izabran u martu 2020. godine u Dubaiu.

Ove godine izabrana su tri predstavnika Srbije za to svetsko takmičenje, a oni su ispunili kriterijume - upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koji rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajedinicu.

Zatim, upotreba efektivnih nastavnih praksi koje utiču na kvalitet obrazovanja na globalnom nivou, razvijanje učenika kao građanina sveta, prepoznavanje njihovog rada od strane zajednice.

Uvidom u prijave kandidata i dostavljene dodatne materijale, komisija je odlučila da na “Global Teacher Prize” plasira nastavnicu engleskog jezika u O.Š. “Stevan Jakovljević” iz Paraćina Borku Petrović, nastavnicu srpskog jezika i književnosti iz O.Š. "Dr Dragan Hercog" iz Beograda Ivanu Kovačević i učitelja razredne nastave iz O.Š. "Svetozar Marković" iz Leskovca Zorana Ilića.

Naime, projekat „National Teacher Prize" deo je projekta „Global Teacher Prize" koje organizuje Varkey Fondacija petu godinu zaredom, a Udruženje "Živojin Mišić" je partner Varkey Fondacije već tri godine.

Varkey fondacija nagradiće najboljeg nastavnika sveta sa 1.000.000 dolara.

Povezano

Sve vesti