mondo.rs

Ako danas krećete na put – krenite što pre

Autor:

Trenutno je veći broj vozila na prelazima "Gradina" i "Preševo", na izlazu iz zemlje.

0
A- A A+
granica, gužva, granični prelaz Foto: MONDO/Tamara Sekulović

Aktuelna letnja sezona će u toku dana doneti povećan broj vozila u Srbiji, prvo na autoputevima, a zatim i na ostalim frekventnijim putevima prvog i drugog reda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Veći broj vozila očekuje se ka svim uobičajenim letnjim destinacijama, turističkim mestima, planinama, jezerima, a posebno na glavnim putnim pravcima koji vode do Egejskog, Crnog i Jadranskog mora.

Ovaj period je karakterističan i po promenljivom vremenu zadržavanja na našim graničnim prelazima.

Zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza nisu duža od 30 minuta.

Prema snimcima sa kamera MUP-a Srbija trenutno je veći broj vozila na prelazima "Gradina" i "Preševo", na izlazu iz zemlje.

Savetujemo da pre dolaska na granični prelaz pogledate kakva je situaciju i procenite da li vam je bolje da koristite alternativne prelaze – sa Mađarskom, to su Kelebija, Bački Breg i drugi manji prelazi, čije je radno vreme od 7 do 19 časova; sa Hrvatskom – Šid, Sot ili Bačka Palanka, saopštio je AMSS.

Nastavljaju se uobičajeno duga zadržavanja na teretnim prelazima sa Hrvatskom usled usporenog rada njihovih carinskih službi. Tako teretnjaci na Batrovcima čekaju i po šest sati.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti