mondo.rs,Tanjug

Tukli do smrti Fedora Frimermana:Optuženima ISTE KAZNE!

Autor:

Viši sud u Beogradu osudio je danas na iste kazne od 27 meseci do deset i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund".

4
A- A A+
godišnjica, fedor frimerman Foto: Mondo/ Goran Sivački

Oni su optuženi da su prebili na smrt Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Indentične kazne izrekao im je i prvom presudom koju je potom ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Denis Pavlov osuđen je na 10 i po godina, Njegomir Urošević na 8 godina i četiri meseca zatvora, Dušan Davidović (31) na devet godina i dva meseca, kao i Dušan Mihajlović (42) na dve godine i tri meseca.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom su optuženi bili osuđeni na višegodišenje kazne zatvora u aprilu 2017. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

I na novu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Obrt u slučaju ubistva Fedora Frimermana?

Tužilaštvo ih optužnicom tereti za učešće u krivičnom delu teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 do najviše 30 do 40 godina zatvora.

Sud ih je međutim, kao i prilikom izricanja prve presude, osudio za krivčno delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Fedor Frimerman, da se ne zaboravi

Frimerman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu.

Njegovi prijatelji M.M. N.G. tada su zadobili teške povrede.

Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila se krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila je odštetu.

Povezano

Sve vesti