mondo.rs,Fonet

Srpski general NAPUSTIO sastanak u Briselu zbog KOSOVA

Autor:

Šef delegacije Srbije general Predrag Bandić napustio je sastanak o normalizaciji avio saobraćaja u Briselu, zbog prisustva predstavnika Kosova.

12
A- A A+
Zastava EU, Zastava Evropske Unije Foto: MONDO/Samir Cacan

Bandić je otišao sa sastanka kada su se u raspravu uključili zamenik kosovskog ministra odbrane Burim Ramadani i direktor Civilne avijacije Kosova Esat Baša, prenose danas prištinski mediji.

SKANDAL: Delegacija Prištine flašom na Markovića!

Tim povodom oglasilo se i Ministarstvo odbrane Srbije.

"Šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO brigadni general Predrag Bandić i ujedno vođa delegacije Republike Srbije na 23. sastanku Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana koji je održan u Briselu izrazio je oštar protest, a zatim i napustio sastanak, jer su predstavnici Privremenih institucija u Prištini zloupotrebili svoje učešće na skupu i iskoristili ga za pokušaj promovisanja nezavisnosti takozvanog Kosova i njegovih nepostojećih institucija",  stoji u saopštenju ministarstva.

Ovakav postupak reakcija je delegacije Republike Srbije na nastup delegacije Privremenih institucija u Prištini, jer je uslov bio da na navedenom sastanku ta delegacija bude obeležena samo imenom i prezimenom, posebno imajući u vidu da je skup organizovan od strane NATO, koji kao organizacija ne prepoznaje takozvano Kosovo.

Naime, šef delegacije Privremenih institucija u Prištini, za koga nije ni bilo planirano da se na skupu obrati, nakon što mu je odobreno da se ipak obrati, umesto da govori o temi sastanka, to vreme je pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti takozvanog Kosova, nakon čega je vođa srpske delegacije oštro protestvovao i sastanak napustio.

Sastanak je, nakon napuštanja naše delegacije, vrlo brzo i završen.

Napominjemo da je reč o nezabeleženom skandalu kojim Priština pokušava da izazove sukobe, kao i pokušaju legalizacije stvaranja velike Albanije, piše u saopštenju ministarstva.

Povezano

Sve vesti