mondo.rs

Umesto studenata, ASFALT broji vozila

Autor:

Nekada su studenti Saobraćajnog fakulteta brojali vozila na određenim saobraćajnicama. Sada taj zadatak preuzmaju mašine

1
A- A A+

zastave beograd srbija rusija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Beograd dobija automatske merače saobraćaja koji će prikupljati informacije o broju vozila po saobraćajnim trakama, njihovoj brzini i kategoriji.

Oni će biti ugrađeni u asfalt i preko senzora će neprekidno snimati parametre saobraćajnog protoka, pišu Novosti. Biće ugrađeni u gornje slojeve asfalta, a informacije će biti slate putem mobilne mreže do servera Centra za upravljanje saobraćajem gradskog Sekretarijata za saobraćaj.

Nalaziće se na pet lokacija, Mirijevski bulevar, Borska i Kirovljeva ulica, zemunska Cara Dušana i Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, koje su izabrane jer je reč o strateškim tačkama bitnim za planiranje razvoja saobraćajnog sistema i operativno upravljanje tokovima na uličnoj mreži grada.

U svakoj saobraćajnoj traci biće ugrađena po dva merača u oba smera.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti