mondo.rs

URADI SAM: Prave Lamborgini pomoću 3D štampača (VIDEO)

Autor:

Projekat je počeo pre više od godinu dana i do sada je potrošeno više od 20.000 dolara na njegovu izradu.

2
A- A A+

Izvor: YouTube/lasersterling

Lamborgini Aventador je svakako jedan od super-sportskih automobila koji svojim fantastičnim izgledom privlači poglede već osam godina, odnosno od premijere 2011. godine.

On je omiljeni automobil i fizičaru Sterlingu Bakusu, koji je odlučio da zajedno sa sinom napravi sopstveni Aventador, odnosno model nalik ovom vrhunskom modelu.

Na ovu ideju su došli igrajući Forza Horizon 3 kada ga je sin pitao da li mogli da naprave Aventador.

Sa izuzetkom šasije, motora i još nekih strukturnih elemenata, sve ostalo je napravljeno na 3D štampaču i 220 namotaja termoplastike, uključujući i svetla i delove unutrašnjosti.

Izvor: YouTube/lasersterling

Motor neće biti preskupi Lamborginijev, već 5,7-litarski V8 LS1 koji se ugrađivao u Ševrolet Korvetu početkom veka. U pitanju je agregat koji razvija 350 konjskih snaga.

Takođe će još neke komponente biti "pozajmljene" s drugim automobila. Menjač je iz Poršea 911, a stakla i ogledala su Audijeva.

Projekat pravljenja automobila pod imenom "AXAS Interceptor" počeo je pre više od godinu dana i do sada je potrošeno više od 20.000 dolara na njegovu izradu.

Za sada nije poznato kada će auto biti gotov, ali autori ne žure, jer im je "ceo ovaj posao veoma zabavan" i troše na njega sat vremena dnevno.

Napredovanje projekta možete pratiti preko YouTube kanala lasersterling.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti