mondo.rs

Vozači, očekujte gužve na granicama, ali i pljuskove

Autor:

U slučaju većeg broja vozila na najfrekventnijim graničnim prelazima savetuje se korišćenje alternativnih graničnih prelaza.

1
A- A A+
granica, carina, prelaz policija Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Prvog dana vikenda vozače očekuju promenljive vremenske prilike, toplo vreme, ali i pljuskovi sa grmljavinom, pa se savetuje veći oprez u vožnji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Nikako nemojte ulaziti u rizična preticanja kolona i držite veče rastojanje između vozila.

Letnja turistička sezona, iz dana u dan donosi sve više vozila na putevima širom zemlje, najopterećeniji su auto-putevi iz pravca Hrvatske i Mađarske, ali i svi putni pravci koji vode ka Crnogorskom primorju.

Na naplatnim stanicama se prolazi bez čekanja, ali se može desiti da dođe do kraćeg zadržavanja. Kako biste ubrzali prolazak, najbolje da plaćate platnom karticom ili, ako znate, spremite tačan iznos.

Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, putnička vozila se zadržavaju na graničnom prelazu Gostun na izlazu iz zemlje oko 60 minuta, a na ostalim nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Kako se u toku dana očekuju veće gužve na graničnim prelazima, savetujemo da se informišete pre dolaska na određeni granični prelaz o situaciji preko kamera MUP-a Srbije.

U slučaju većeg broja vozila savetuje se korišćenje alternativnih graničnih prelaza.

Na normalno proticanje saobraćaja utiču i radovi.

Zbog radova na autoputu kroz Beograd, do 15 časova će biti zatvorena preticajna traka na deonici između petlji Mostar i Dušanovačke pijace, u smeru ka Nišu. Vozila će se preusmeravati na voznu i zaustavnu traku.

Svi oni koji kreću ka Crnoj Gori treba da znaju da se radovi izvode na nekoliko deonica na Ibarskoj magistrali – kod Rušnja i Tamnavske raskrsnice, zatim na deonici između Pakovrače i Užica, ali i na putu Kneževići – Bela Zemlja – Užice.

Radi se i na autoputu od Niša ka Beograda kod petlje Paraćin, na deonici Paraćin – Ćuprija, a zatim i kod petlje Batočina.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti