MONDO/Fonet

LOŠA SEZONA: Privatni smeštaj u Crnoj Gori poluprazan

Autor:

Turistički radnici kažu da je sezona u Crnoj Gori mnogo lošija nego prošle godine i da je privatan smeštaj poluprazan.

LOŠA SEZONA: Privatni smeštaj u Crnoj Gori poluprazan Foto: MONDO/Danilo Jauković

Iako zvanične brojke govore da je turistička sezona na crnogorskom primorju na nivou prošle, pa čak i bolja, turistički poslenici su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i da postoji bojazan da će, ako se nastavi ovakav trend i eventualne loše vremenske prilike, sezona doživeti kolaps.

Turistički poslenici u Budvi su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i tvrde da smeštaj popunjavaju mnogo lošije platežni gosti ili oni koji zakupljuju na noć-dve, pišu Vijesti.

Predsednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom uduruženju Petar Ivković navodi da podaci digitalnih internet kanala prodaje govore o skoro 40 odsto manje individulanih rezervacija, kao i da se "prelilo" na tržišta Turske, Grčke i Egipta.

On navodi da bi se u potpunosti složio sa ocenama, kakve su nedavno iznete u jednom hrvatskom dnevniku, o problemima koji su praktično identični i u Crnoj Gori.

"U Hrvatskoj ljudi su počeli da pričaju da postoji problem u privatnom smeštaju. Oni priznaju da su bili bahati i pohlepni i podizali cene, ali sada oni to priznaju i počinju da rešavaju problem", rekao je Ivković.

"Kod nas se o tome ne govori, imate jednostavno lošu popunjenost privatnog smeštaja, ali niko ne želi da se sa time pozabavi", dodao je on.

Ivković je naveo da samo kroz potrošnju vode i odvoz smeća u Budvi, može matematički da se dođe do podatka da je privatni smeštaj poluprazan.

Povezano

Sve vesti