mondo.rs

ZLATNI momak iz Srbije - niko NIKADA kao Zdelar

Autor:

Mladi srpski kajakaš osvojio zlatnu evropsku medalju u disciplini K-1 i postavio najbolje vreme ikada zabeleženo na Evropskim prvenstvima za takmičare do 23 godine.

ZLATNI momak iz Srbije - niko NIKADA kao Zdelar Foto: MN Press

Bojan Zdelar postao je šampion Evrope u jednosedu na 1000 metara u konkurenciji takmičara do 23 godine!

Srpski kajakaš je do zlatne medalje stigao ubedljivom vožnjom u finalu, koje je izveslao za 3:28.015 minuta, što je najbrže vreme ikada izveslano u finalima evropskih prvenstava.

 Iako u kajaku ne postoji standardni evropski i svetski rekod, beleže se najbrža vremena postignuta u finalima. Zdelar je u finalu u češkim Račicama veslao dve sekunde i 163 hiljadita dela brže od prethodnog najbržeg vremena koje je 2013. godine izveslao Miroslav Kirčev iz Bugarske.

"Osećaj je fenomenalan mada se utisci još nisu slegli. Ovo mi je peta evropska medalja. Par puta mi je za veoma malo izmaklo zlato, tako da sam veoma srećan što je konačno došlo i mojih pet minuta", rekao je Zdelar za sajt "kajaksrbija.rs" posle dodele medalja.

Srebrnu medalju osvojio je Norvežanin Jon Vold (3:28.970), dok je bronza pripala Kornelu Bekeu iz Mađarske (3:28.970).

Bojana Zdelara u nedelju od 10 sati i 25 minuta očekuje i finale u jednosedu na 500 metara.

Trećeg dana Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u Račicama veslana su finala na 1000 metara, kao i polufinalne trke na 200 metara.

Izvor: MONDO


Tagovi:

Povezano

Sve vesti