Bojana Zimonjić Jelisavac,mondo.rs

Ovo niste znali o "Kralju lavova"! (VIDEO)

Nova verzija Diznijevog hita stiže 17. jula u Cineplexx bioskope, evo zašto smo obožavali original i šta jedva čekamo da vidimo!

6
A- A A+

Izvor: MONDO

"Kralj lavova" izašao je pre 25 godina, u junu 1994. godine, a sada ćemo gledati novu verziju obožavane priče o laviću Simbi i njegovom usponu do prestola.

Kada je sniman original, najpre su ga nazvali "Kralj džungle". Da, zvučalo je lepo i slagalo se sa "Pričom o džungli", ali se onda neko ipak setio da lavovi ne žive u džungli i dobio je naslov koji nosi i danas.

Ovo je prvi Diznijev film koji je priča za sebe, odnosno nije za osnovu imao postojeću bajku ili priču.

Te 1994, "Kralj lavova" bio je najuspešniji film na blagajnama, a u istoriju se upisao kao najunosniji tradicionalno animirani film i najprodavanija kaseta - čak 30 miliona primeraka!

Ovaj film pratile su i teorije zavere, glavna među njima je da je Mufasa ostao duh koji kontroliše dešavanja u svom kraljevstvu. Navodno, on ostaje besni duh i kažnjava Skara sušom, zbog čega Nala mora da proširi teritoriju po kojoj traži hranu i tako nalazi Simbu. Na kraju, pošto je Skar ubijen, kiša se vraća jer je Mufasa konačno miran. Ako tu teoriju teramo još dalje, dolazimo do toga da su oblaci uvek pratili vladara, i da se na stenu obruši suša zato što je Simba otišao. Kada se on vrati, vrati se i kiša.

Inače, već 25 godina mislimo kako je Skar mogao da zbaci i ubije svog brata, ali je prošle godine otkriveno da oni zapravo nisu braća. Čopor lavova baš i ne funkcioniše tako da se dva brata bore za dominaciju, što je potvrdio i režiser Rob Minkof, rekao je "najverovatnije je da njih dvojica nemaju zapravo iste roditelje".

A ko je pažljivo gledao crtać, to mu je sve vreme bilo pred očima, Skar i kaže da nisu braća, kada ga Mufasa pita zašto nije bio na Simbinom predstavljanju.

"Ja sam iz plićeg kraja genetskog basena," kaže on ironično.

I ne, ne, nismo videli slova SEX u filmu, pisalo je SFX u čast tima specijalnih efekata.

Pre tri godine, kulturološka, istorijska i estetska važnost ovog filma doneli su “Kralju lavova” mesto u američkom Nacionalnom filmskom registru pri Biblioteci kongresa.

Baš u to vreme, Dizni je obavestio svet da će slavni Džon Favro na veliko platno doneti novu verziju ove priče. Favro, koji je provereno ime za filmove od superheroja, do crtaća i kompjuterskih igara, najavio je da će u filmu koristiti tehnologiju koja je oduševila gledaoce rimejka "Knjige o džungli", samo u još većoj meri!

Objasnio je to veoma precizno u jednom intervjuu.

"Tehnologija koja je uznapredovala, čak i za nekoliko godina, dovešće do toga da pomislite da ne gledate neki film, neke CGI scene, već da zapravo virite u jedan stvarni svet. Da gledate živa bića. I to je ono što zaista želimo da uradimo, da napravimo nešto potpuno novo, jer niko ne želi ponovo da gleda istog 'Kralja lavova' - original je toliko dobar."

Glumačka ekipa je kao spisak "ko je ko" u Holivudu. Donald Glover, glumac, komičar i muzičar koji nastupa pod imenom Childish Gambino, daje glas odraslom Simbi. Ne zna se da li se više priča o glumi, ili muzici i spotovima ovog momka.

Bijonse, trenutno najveće ime u muzici, biće Nala. Set Rogen, trenutno jedan od najtraženijih komičara, oživeće nam Pumbu, prvog lika koji je ispustio gas u Diznijevom filmu. Pridružuju mu se Čivetel Edžijofor, Bili Ahjner i drugi, a Džejms Erl Džons ponovo će dati glas Mufasi.

Neponovljivi Elton Džon, nagrađen Oskarom za pesmu iz prvog filma, ponovo će se pozabaviti muzikom! Pridružuje mu se Hans Cimer, velikan filmske muzike.

"Šuškalo" se da Dizni planira da napravi veoma bukvalni rimejk, odnosno da isprati original od kadra do kadra, od scene do scene. Ipak, to nije tačno - predsednik produkcije Šon Bejli rekao je da će publika prepoznati neke od scena koje je volela, koje su postale zaista kultne, ali da će videti mnogo toga novog.

Na raspolaganju su vam titlovana i sinhronizovana verzija, kao i 4D, a ulaznice možete rezervisati OVDE, dok će se u nedelju, 21.jula u svim bioskopima Cineplexx u Srbiji održati Porodični dan, inspisiran filmom "Kralj lavova".

A zbog čega se vi najviše radujete "Kralju lavova" koji je u Cineplexx bioskopima dostupan i u 4D verziji? Recite nam u komentarima, najmaštovitije ćemo nagraditi ulaznicama za ovaj "Diznijev" spektakl!

U saradnji sa Cineplexx.rs

Povezano

Sve vesti