mondo.rs

Otkazao letovanje u Hrvatskoj: "SLOMIĆEMO ti noge"

Autor:

Kako se proveo Rus koji je otkazao letovanje u Hrvatskoj...

Otkazao letovanje u Hrvatskoj: "SLOMIĆEMO ti noge" Foto: MONDO/Danijela PašićAnton Visoven iz Moskve pre dve godine poželeo je da letnji odmor provede u svetioniku.

To mu se činilo savršeno kad je na sajtu Airbnb-u pronašao Strugu na Lastovu i tamo je rezervisao boravak, piše portal Telegram.

Ali, nakon nekog vremena on se predomislio i odustao od letovanja u svetioniku.

Nije ni slutio kakve će mu to probleme doneti.

Lokalni muškarci koji su uključeni u iznajmljivanje svetionika, Antonu su počeli ozbiljno da prete.

Prvo ga je nazvao 41-godišnji B. J.

Prema uskoro pravosnažnoj presudi Opštinskog suda u Dubrovniku, kako se navodi, B.J. mu je poručio da će ubiti njega i njegovu djevojku. "Ovo ti je zadnja noć u Hrvatskoj",rekao je B.J. Visovenu i kazao mu da mora da se pazi njega i njegovih prijatelja. Anton mu je prekinuo vezu, ali je B.J. nastavio da mu preti SMS porukama.

"U INAT svima koji RAZBIJAJU vozila sa SRPSKIM TABLAMA"


"Samo ispravi svoju prevaru. Nazovi Airbnb odmah i reci im da je sve u redu, ili ćeš nam sutra dati novac. To će te puno koštati. Mi ćemo ti uništiti odmor, ako ne nazoveš Airbnb kroz deset minuta i ne rešiš svoju prevaru. Nećeš se dobro provesti", napisao mu je B.J, piše Telegram.

Zatim se u celu priču uključio L. D. (35) koji je zaposlen u jednoj privatnoj turističkoj agenciji. On je Antonu takođe poslao preteću poruku: "Anton imaš deset minuta da nazoveš Airbnb i kažeš im da ne želiš da otkažeš i da ostaješ u apartmanu, u suprotnom ćemo mi ujutro doći s privatnim gliserom, naplatiti ti 2.000 evra i slomićemo ti noge".

Dubrovnik: Deca uništila tablice SRB


Nakon toga Visoven je ove prijavio policiji, pa je protiv njih Opštinsko državno tužilaštvo u Dubrovniku u 2017. podiglo optužnicu, a prošle je godine dubrovački sud protiv njih izdao krivične prijave.

Sada su kažnjeni uslovnom presudom od pet meseci zatvora, a očekuje se da uskoro postane pravosnažna, navodi Telegram.

Povezano

Sve vesti