mondo.rs

Mihajlović OSTAJE trener Bolonje: On mora tako!

Autor:

I tokom lečenja od leukemije, srpski stručnjak biće šef ekipe. "Nekad neće biti tu, ali on može i MORA da nastavi da radi", kaže klupski doktor.

Mihajlović OSTAJE trener Bolonje: On mora tako! Foto: Marco Luzzani/Getty Images/Guliver

Siniša Mihajlović (50) počeće u utorak "agresivnu" terapiju lečenja od leukemije, koja mu je dijagnostikovana na početku priprema za novu sezonu.

Srpski stručnjak je osetio slabost, koja ipak nije bila posledica groznice, već bolesti koja je otkrivena u ranoj fazi, jer su svi rezultati pre četiri meseca bili u redu.

Zbog toga, klupski lekar tvrdi da je Mihina početna pozicija dobra i da daje razlog za veru u potpunu pobedu.

Tri dana pre odlaska u bolnicu, ispred Bolonje se oglasio i direktor Valter Sabatini, porukom da srpski stručnjak definitivno OSTAJE šef stručnog štaba.

"Biće uz nas i bićemo uz njega, štagod da se dogodi, iako mogu da vam kažem da se ništa neće dogoditi, jer je ovaj čovek toliko jak... Reć ću jasno, Siniša će biti trener Bolonje i ništa neće biti promenjeno", izjavio je on.

Klupski lekar je rekao da Mihajlović i iz "zdravstvenih razloga" mora da nastavi da radi.

"Sada, kada imamo način da obezbedimo potpuno izlečenje, možemo da pričamo o treneru koji može da radi, da vodi treninge i koji može da utiče na sve što se događa na terenu i u svlačionici. Biće perioda kada on neće biti uz ekipu, jer će u bolnici biti na terapiji, ali terapije su poslednjih godina potpuno promenjene i apsolutno efikasne. Leukemija je sada bolest sa kojom se može boriti i koja može biti pobeđena. Čak i u kratkom vremenskom roku", izjavio je on.

"Siniša može da nastavi da radi i zaista to mora da čini, jer on ne može da živi bez kritikovanja igrača i objašnjavanja kada pogrešno stoje ili gde greše", dodao je lekar, koji deceniju poznaje Mihu.

Pročitajte neke od brojnih poruka podrške, upućenih srpskom stručnjaku.

Povezano

Sve vesti