mondo.rs

Još jedan protest opozicije u Beogradu

Autor:

Opozicioni protest "Jedan od pet miliona", trideset drugi po redu, održan je danas u centru Beograda.

42
A- A A+

protest, opozicija, protest opozicije, jedan od pet miliona, stop krvavim košuljama Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Protest je počeo kod Terazijske česme u Beogradu oko 19 časova, uprkos kiši.

Okupljenim se obratila potpredsednica DS-a i odbornica u Vršcu Dragana Rakić koja je poručila okupljenima da će biti na ulicama koliko god da je potrebno da bi "videli leđa" sadašnjoj vlasti.

Demonstrantima je poručila da su oni elita i dodala "da smo svedoci afera", porasta nasilja u društvu i govora mržnje.

Okupljenima se, prenosi RTS, obratio i učitelj Marko Radosavljević koji je, kako su organizatori naveli, priveden posle protesta prethodne subote. "Svaka nam čast što smo još na ulicama i borimo se, ali ovo nije dovoljno", rekao je Radosavljević.

Protestna kolona kretala se od Terazijske česme, Prizrenskom ulicom, Brankovom i Pop-Lukinom ulicom, potom Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata kako bi "podsetili na sve lažne diplome visokih zvaničnika".

Niški karikaturista i nastavnik u penziji Slavoljub Blagojević obratio se građanima ispred Rektorata i zatražio je da se istraže doktorati, a novinare da se ohrabre.

Predstavljajući novinarku portala Inđija kafe Vericu Marinčić, organizator je rekao da je dobijala brojne pretnje preko društvenih mreža i da su je pratili, sa čime je ona izašla u javnost.

Nakon njenog obraćanja, organizator je odneo diplomu do poštanskog sandučeta, kako bi je poslali na adresu Vlade Srbije za ministra policije.

Opozicioni protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije odvijaju se subotom više od sedam meseci.

Prvi protest održan je 8. decembra i to pod nazivom "Stop krvavim košuljama" zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu 23. novembra.

Upućeni su zahtevi da se otkriju nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije ko je pokušao da ubije Borka Stefanovića i da se sazna ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Povezano

Sve vesti