mondo.rs

DOSTA IM JE: Rusi grade svoj HOLIVUD za vojne filmove!

Autor:

Ministarstvo odbrane Rusije uzvraća udarac američkoj produkciji!

DOSTA IM JE: Rusi grade svoj HOLIVUD za vojne filmove! Foto: Vadim Savitsky/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministarstvo odbrane Rusije planira da stvori "armijski Holivud" za snimanje filmova koji će veličati podvige ruske vojske i oficira.

"Večernje novosti" javljaju da će filmski studio biti napravljen u Podmoskovlju, u parku "Patriot", i da će biti u potpunosti posvećen snimanju ostvarenja o vojnoj problematici.

"U Rusiji su svesni da su Amerikanci, zahvaljujući bogatoj produkciji, uspeli čitav svet da ubede da su oslobodili planetu od Hitlera, bez obzira na činjenicu da je čak i predsednik Donald Tramp nedavno priznao da su Sovjeti u Drugom svetskom ratu imali više žrtava nego svi ostali narodi zajedno," prenosi taj list.

"Stalno dobijamo predloge da snimamo istorijske filmove, ali mi želimo da snimamo i umetničke, filmove o savremenoj ruskoj armiji i herojima koji se bore protiv čudovišnog monstruma, međunarodnog terorizma," izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu.

Zamenik ministra Andrej Kartapolov potvrdio je da će uskoro početi snimanje filma o podvizima ruske vojske u borbi protiv islamskih terorista u Siriji.

Ministarstvo odbrane odlučilo se na ovaj korak zbog nezadovoljstva aktuelnom ruskom produkcijom - stvaraoci štede na vojnim konsultantima, pa filmovi snimljeni u poslednje vreme često imaju propuste.

"Gledao sam filmski serijal o Morskim đavolima i očekivao dramatične scene ruskih morskih diverzanata. Ali, scenarista i režiser su te morske diverzante, umesto u vodi, videli po nekim selima gde se bore protiv seoskih kriminalaca," rekao je Kartapolov.

"Novosti" u tekstu dopisnika iz Moskve Branka Vlahovića ističu da će studio sredstva dobijati iz vojnog budžeta, da "dežurni kritičari" misle da će vojska na taj način previše "ući" u film, ali da za tom kritikom nema potrebe, jer će filmove svakako snimati profesionalni režiseri i glumci.

Povezano

Sve vesti