mondo.me

"Tajni susret":Đukanović i Vučić se sastali u Beogradu?

Autor:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović krajem juna se sastao sa srbijanskim predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu, saznaju Vijesti.

"Tajni susret":Đukanović i Vučić se sastali u Beogradu? Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Prema tvrdnjama sagovornika podgoričkog lista, predsednici su imali neformalni sastanak tokom Đukanovićeve privatne posete Beogradu.

Iz kabineta predsednika Srbije Vijestima nisu odgovorili da li je Vučić u prethodna dva meseca imao još neformalnih susreta sa Đukanovićem, niti da li je dogovorena zvanična poseta Đukanovića Srbiji.

Iz Đukanovićevog kabineta nisu potvrdili, ali ni demantovali da je sastanak u Beogradu održan, navodeći da je “sve na tu temu predsednik rekao u razgovoru za Televiziju BN“.

Đukanović je prošle sedmice za Televiziju BN saopštio da se sa Vučićem čuje češće nego sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, navodeći da su to prijateljski razgovori.

To su razgovori dva državno odgovorna čoveka. Razgovori u kojima se razlikujemo po određenim pitanjima, ali je ono prihvatljivo zato što je podrazumijevajuće da i jedan i drugi, i svaki sledeći sa kojim razgovaramo, pokušavamo da primarno vodimo računa o interesima države koju predstavljamo. Naravno, sa svešću da nikada ne možete apsolutizovati interese jedne države i da morate voditi računa da ti interesi budu kompatibilni sa onim što nam je zajednički regionalni interes, a to je stabilnost”, rekao je tada Đukanović.

On je tada kazao i da odnosi sa predsednikom Srbije nisu zahladili, ali da nisu kao što su bili ranije.

“Nijesu zahladili naši odnosi. Sastanaka zvaničnih i nezvaničnih ima, malo više je bilo nezvaničnih i nije bilo tako davno, postoji komunikacija”, poručio je Đukanović.

Đukanović: Zbog POGUBNIH ideja imali smo rat

Povezano

Sve vesti