mondo.rs

Nedeljko objavio: SAD nam STVARNO stiže LETO

Autor:

Sredina je jula, a temperatura u Srbiji jedva prelazi dvadeset stepeni. Od sutra nas čeka toplije vreme, a za vikend pravo leto i temperature više od 30 stepeni.

Nedeljko objavio: SAD nam STVARNO stiže LETO  Foto: Mondo/ Goran Sivački

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za RTS da od ponedeljka počinje porast temperature – očekuje nas maksimalna dnevna do 27 stepeni.

"Temperatura će da raste narednih sedam dana s tim da će od subote maksimalne vrednosti biti oko 30 i neki stepen", rekao je Todorović.

Mnoge je neprijatno iznenadilo relativno prohladno vreme, jakne i nešto toplija obuća u sred jula. Meteorolog RHMZ-a objašnjava da su ovakve pojave "zakon prirode".

"Svake godine imate periode toplog vremena, nekad svežeg, to je karakteristika naše klime, umereno kontinentalne. Kad uzmete periode sa toplim i svežim, saberete, dobićete srednju temperaturu koja će svakako biti iznad proseka za jul", istakao je Todorović za RTS.

Ukazao je da će i u avgustu biti i toplih i svežih perioda, ali da će u proseku biti topliji nego inače.

U većem delu zemlje u ponedeljak će biti pretežno sunčano, samo na jugu i jugozapadu Srbije promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Moguća je lokalna pojava grmljavina.

Najniža temperatura od 12 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni.

PROGNOZA: Preko dana kiša, predveče razvedravanje!

Povezano

Sve vesti