mondo.rs

MUKE za Australiju: Prva zvezda neće na Mundobasket

Autor:

Razlog je sezona u NBA ligi za koju želi da bude što spremniji...

MUKE za Australiju: Prva zvezda neće na Mundobasket Foto: AP/Laurence Kesterson

Pre dva meseca je rekao da će igrati u Kini, ali je to sada porekao!

Prema informacijama NBA insajdera Adrijana Vojnarovskog, Ben Simons će najverovatnije propustiti predstojeći Mundobasket, što znatno smanjuje šanse njegovoj reprezentaciji Australije za dobar rezultat ovog leta.

"Bumeri" su računali na njegove usluge tokom Svetskog prvenstva, međutim Simons pre svega misli na svoj učinak u Filadelfiji, pa je to razlog zašto će se zahvaliti selektoru na pozivu.

Njegov agent Rič Pol rekao je ESPN-u da je realnije da Simons čitavog leta "radi na sebi", kako bi bio potpuno spreman za sezonu u Siksersima, što svakako nije prvi slučaj koji smo čuli od košarkaša koji igraju u NBA ligi.

Australija je na prethodnim Olimpijskim igrama u Riju igrala polufinale, gde ih je pobedila Srbija, a mnogi su ih na ovom prvenstvu videli kao jednog od "favorita iz senke".

"Ol star" igrač Filadelfije, i najbolji "ruki" iz 2018. godine, bio je svakako prva zvezda svoje reprezentacije, a od poznatijih igrača tu su još i Edrju Bogut, Džo Ingls, Pati Mils, Eron Bejns, Ton Mejker, Metju Delavedova...

Australija u Kini igra u grupi sa Kanadom, Senegalom i Litvanijom.

Povezano

Sve vesti