mondo.rs

Sjajni Beker: Novak PARTIBREJKER, "uništio" im zabavu!

Autor:

"Ova priča o tome ko će biti najuspešniji trajaće dok god sva trojica igraju... Ne vidim kraj puta za njih, verujem da će SVI osvojiti još grend slem trofeja", kazao je Nemac posle spektakla u finalu.

Sjajni Beker: Novak PARTIBREJKER, "uništio" im zabavu! Foto: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland)

Trka je otvorena!

Novak Đoković je osvojio Vimbldon i stigao do 16. grend slema, tako da je opasno blizu Rafaelu Nadalu (18) i Rodžeru Federeru (20), pa nas do završetka njihovih karijera očekuje velika bitka za prevlast u tenisu.

/MUK NA VIMBLDONU: NOVAK ŠMEKERSKI ISKULIRAO PUBLIKU/

Nismo sigurni ni da bi to pomoglo Srbinu da bude popularniji od Švajcarca na Vimbldonu, gde je imao podršku gotovo 15.000 navijača, ali i Boris Beker se nada da će se to promeniti.

Bivši teniser i bivši trener Novaka Đokovića govorio je o ovome za britanske medije.


"Federer je najveći teniser svih vremena i ima svako pravo na tu ljubav, ali sa druge strane morate imati poštovanja za čoveka koji je do tog momenta imao četiri trofeja na Vimbldonu".

"Nadam se da će naredne godine taj odnos biti malo drugačiji...", rekao je Beker i prisetio se trenutka u petom setu kada je publika izviždala Đokovića jer je sudiju upitao za protivnikov "čelendž".

"Došao je na zabavu posvećenu Rodžeru i Rafi - i postao partibrejker. Sada, posle 16 'mejdžora', ljudi moraju da se osveste i shvate njegovu veličinu".

novak đoković Foto: Tanjug/AP Photo/Ben Curtis)

Boris Beker dobro poznaje Novaka Đokovića pošto je sarađivao s njim u važnim trenucima karijere, pa stoga smatra da Srbin i dalje "nije dovoljno srećan rezultatima".

"On je jedan od najboljih tenisera ikada, ali želi da bude najbolji ikada. Opet, trebalo bi da bude ponosan na 16 grend slem trofeja. Da ste mu rekli to pre 15 godina, rekao bi da ne veruje u to, možda bi uzeo jedan ili dva".

Prvi grend slem trofej osvojio je 2008. godine kada je Federer u svojoj kolekciji imao već 13, potom je Švajcarac svoju kolekciju u naredne dve godine uvećao na 16...

Od 2011. godine "skor" je 15:4 za Đokovića.

"Verujem da može da ih prestigne, ali to ne mogu da tvrdim sa sigurnošću. Ova priča o tome ko će biti najuspešniji trajaće dok god sva trojica igraju... Ne vidim kraj puta za njih, verujem da će SVI osvojiti još grend slem trofeja", zaključio je Beker.

Povezano

Sve vesti