MONDO/Tanjug

Poleće prvi avion "Er Srbije" iz Niša

Autor:

Sa aerodroma "Konstantin Veliki" večeras poleće prvi avion "Er Srbije" iz Niša na redovnoj liniji do Nirnberga.

Poleće prvi avion "Er Srbije" iz Niša Foto: MONDO/Dragana Todorović

Posle toga ovaj prevoznik iz Niša će leteti ka još 11 novih destinacija, prenosi RTS.

Pored Nirnberga, sa Aerodroma "Konstantin Veliki" putnici imaju priliku da lete i do Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić za RTS navodi da su nove linije značajne za privrednike, građane, razvoj Niša i ovog dela Srbije.

"Nadam se da će se sa uvođenjem novih linija povećati i broj turista u Nišu. Mi ćemo zajedno sa kompanijom 'Er Srbija' da imamo zajedničku kampanju, tako da očekujemo da će se to odraziti na ukupan broj turista, naročito stranih i nadamo se da ćemo na taj način pospešiti turističku privredu grada", dodaje Parlić.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom prvog redovnog redovnog leta "Er Srbije" sa niškog aerodroma za Nirnberg, da je uvođenje novih redovnih linija važno za povezivanje juga Srbije sa Evropom, ali i za dalji razvoj aerodroma "Konstantin Veliki"

"Nema ničeg važnijeg za brži razvoj regiona južne i istočne Srbije od dobre povezanosti. Posle puštanja u saobraćaj kompletnog južnog kraka koridora 10, završetka istočnog kraka koji nas očekuje i nastavka modernizacije železnice, linije od javnog interesa su još jedan način da pomognemo da se ovaj deo Srbije brže razvija", rekla je Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

Prema njenim rečima, ove linije uvedene su na zahtev okruga i opština iz tog dela Srbije, a važne su zbog privrede i investicija, ali i zbog lakšeg povezivanja sa dijasporom i zbog turizma.

Mihajlović je ocenila da će uvođenje 12 novih linija ka Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Crnoj Gori doprineti daljem razvoju niškog aerodroma, "u koji će Vlada Srbije nastaviti da ulaže, kako bi on nastavio da povećava broj putnika i mogao da funkcioniše kao rezervni aerodrom beogradskom aerodromu 'Nikola Tesla'".

"Er Srbija" uvodi devet novih linija

Povezano

Sve vesti