MONDO/Tanjug

I nakon vikenda, više vozila na putevima u Srbiji

Autor:

Putovanje usporavaju radovi prema Crnoj Gori i na autoputu Beograd - Niš

0
A- A A+

gužva, batrovci, kolona automobila Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nakon velikih vikend gužvi, prvi radni dan donosi umereniji intezitet saobraćaja, ali i dalje pojačan na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Bugarskoj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema najnovijim informacijma Uprave granične policije, zadržavanja za putnička vozila na našim graničnim prelazima su na Preševu, na izlazu iz zemlje, 20 minuta, a na Gostun na izlazu 30 minuta.

Ali AMSS podseća da turistička sezona donosi promenljivo vreme čekanja na granicama. Zbog toga savetujemo da "konsultujete" kamere MUP-a koje su instalirane na najfrekventnijim graničnim prelazima.

Ukoliko procenite da na je ovim prelazima gužva, savet je korišćenje alternativnih graničnih prelaza.

Teretna vozila na Šidu čekaju tri sata, a po dva sata na Kelebiji i Batrovcina.

Vozite pažljivo i na svim deonicama na kojima ima radova.

Svi vozači koji se upute na Crnoj Gori mogu očekivati usporen saobraćaj između Pokovraće i Užica, kao i dalje ka Zlatiboru gde se radi na održavanju puteva, pa se saobraćaj odvija neizmeničnim propuštanjem vozila.

Put ka Severnoj Makedoniji i Bugarskoj može biti usporen zbog radova na delu autoputa kod petlje Batočina, kao i na deonice Ćuprija – Paraćin.

Izlaz ka Paraćinu i Zaječaru, u smeru ka Beogradu, i dalje nije u funkciji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti