mondo.rs

Saopštenje Zvezde: Velika borba Ognjena Kuzmića

Autor:

Poznati srpski košarkaš u ponedeljak ujutru ponovo podvrgnut detaljnim pregledima. Zvezda je objavila nove informacije: "Stabilno je, ali je još ozbiljno".

Saopštenje Zvezde: Velika borba Ognjena Kuzmića Foto: MN Press

KK Crvena zvezda oglasila se u ponedeljak još jednim saopštenjem sa najnovijimi informacijama o zdravstvenom stanju svog centra Ognjena Kuzmića (29), teško povređenog u saobraćajnoj nesreći u nedelju ujutru.

Oko 24 časa posle teškog udesa na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, u kojoj je reprezentativac dobio ozbiljne povrede, njegovo stanje je stabilno, ali je još rano za definitivne ocene.

U nedelju je bilo poznato da je centar doživeo prelom obe vilice, što je konstatovano uoči njegovog hitnog transporta iz Banjaluke u glavni grad helikopterom.

Dan kasnije, on je još jednom pregledan i u odnosu na prve nagoveštaje - situacija je dobra i ohrabrujuća, ali i dalje zahteva puni oprez i strpljenje.

Pročitajte saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana.

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

Kuzmić se i dalje nalazi u šok sobi Urgentnog centra u Beogradu, ali su nakon početna 24 sata, prvi znaci ohrabrujući.

O košarkašu Crvene zvezde koji je i dalje u indukovanoj komi, od prijema u nedelju brine izuzetan lekarski tim u Urgentnom centru, i KK Crvena zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedelju u bolnicu u teškom stanju.

U ponedeljak u ranim jutarnjim časovima Ognjen Kuzmić je ponovo detaljno pregledan od strane lekarskog tima, urađen mu je skener glave i rendgen pluća, koji su pokazali da nakon 24 časa nema dodatnih komplikacija u povredama glave, kao i da mu se postepeno vraća plućna funkcija.

KK Crvena zvezda mts shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviće da izveštava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra.

Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju isključivo koristeći klupska saopštenja", poruka je Zvezde.

Pročitajte više o saobraćajnoj nesreći.

/ŠOK: Ognjen Kuzmić teško povređen u saobraćajnoj nesreći!/

/Izveštaj doktora: Kuzmić u komi, polomio obe vilice/

/VIDEO: Helikopter sleteo po Kuzmića - HITNO za Beograd!/

/Novi raport lekara: Nadamo se NAJBOLJEM!/

/U drugom autu bio bokser: Molim se da je Kuzmić dobro!/

/Podrška Kuzmiću od velikog rivala: Izdrži, KUZ!/

/Poruke vaterpolista za Mihu, Kuza, Noleta/

/KK Zvezda: Kuzmićevo stanje i dalje ozbiljno/

/Kuzmićev prijatelj na aparatima za disanje/

/SVI uz Kuzmića: Kuz, IZDRŽI, jači si od svega!/

Povezano

Sve vesti