mondo.rs,Beta,Fonet

Dragan Đilas tužio državu Srbiju

Autor:

Predsednik Stranke slobode pravde Dragan Đilas išao je danas u Policijsku upravu za grad Beograd, kako bi proverio da li se protiv njega vodi bilo kakav krivični postupak.

36
A- A A+

đilas, dragan đilas, djilas Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je ispred Policijske uprave za grad Beograd rekao novinarima da je u petak podneo tužbu protiv države zbog laži koje o njemu iznose najviši državni funkcioneri, čime mu ugrožavaju bezbednost.

Đilas je izjavio da je ranije dobio tužbe protiv Gorana Vesića, Željka Mitrovića i drugih i da veruje da će dobiti i ovu, a ukoliko se to ne desi, boriće se "drugim sredstvima".

On u tužbi traži da sud izrekne privremenu meru i zabrani funkcionerima države Srbije da dalje lažu o njemu.

"Ako je to mogao sud u Poljskoj, da vidimo da li može i sud u Srbiji", upitao je predsednik Stranke slobode i pravde.

BIO U POLICIJI

On je na konferenciji za novinare rekao da je u policiji proveravao da li se protiv njega vodi bilo kakva istraga i rečeno mu je da nemaju nikakva saznanja o tome. 

Đilas je novinarima rekao da se na to odlučio zato što u poslednje vreme i predsednica Vlade Ana Brnabić u javnosti govori da je on predmet istrage zbog poslovanja sa Radiotelevizijom Srbije.

Istraga zbog sumnje u Đilasovu umešanost u korupciju

Ana Brnabić: Đilas je u VELIKOJ PANICI zbog istrage

Nakon izlaska iz zgrade Uprave gradske policije Đilas je rekao da su ga tamo vrlo korektno primila dva pomoćnika i rekli mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša jer su svi angažovani na dočeku Emanuela Makrona.

Potom se oglasila se u PU za Grad Beograd saopštenjem kojim demantuje Đilasa.

Predsednik navedene stranke danas je sam pristupio u prostorije PU za grad Beograd navodeći da je pročitao u novinama da ga traži policija i da je došao da vidi o čemu se radi, pošto uskoro putuje u inostranstvo.

Istom je predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama koje su, podsećamo, iste i za njega kao i za sve druge građane Republike Srbije. Sem navedenog, policijski službenici su mu saopštili i da je za sve druge informacije potrebno da se obrati tužilaštvu.

Povezano

Sve vesti