MONDO/Tanjug

Biće ih i više? Svaki 4. turista u Baru - iz Srbije

Autor:

Prema podacima od prošle godine, svaki četvrti turista u Baru bio je iz Srbije, a očekuje se da će ih ove godine biti i više.

Biće ih i više? Svaki 4. turista u Baru - iz Srbije Foto: MONDO/Anto Baković

U Turističkoj organizaciji Bar očekuju da će ovog leta broj turista iz Srbije nadmašiti cifru zabeleženu tokom prošle turističke sezone, kada je svaki četvrti turista na barskoj rivijeri bio iz Srbije, tačnije njih 50.000.

Emil Kukalj, direktor Turističke organizacije Bar, kaže da opštinske vlasti u saradnji sa nadležnim organima posebnu pažnju poklanjaju čistoći Barske rivijere, tj. gradske i svih drugih pripadajućih plaža.

"Što se tiče kvaliteta morske vode, prema poslednjim rezultatima Instituta za biologiju mora, svih 13 kupališta barske rivijere je bilo K1 klase kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda odličnog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju", navodi Kukalj, prema saopštenju Turističke organizacije Bar.

Barska opština u svojih sedam turističkih mesta raspolaže sa oko 32.000 ležajeva u hotelima i privatnom smeštaju. 

Cena polupansiona u hotelima se po osobi kreće od 15 evra, a u privatnom od šest evra. Komplet plažnog mobilijara može se naći po ceni od pet evra. 

Od ove godine, na svakoj plaži će biti postavljene informativne table sa informacijama o radnom vremenu, jasno istaknutim cenama plažnog mobilijara, tipu plaže - pet frendli, porodična, gradska, hotelska, nudistička, itd, navodi se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti