mondo.rs

Flert na poslu: U nekoliko koraka "oborite ga s nogu"

Autor:

Neki flertuju iz zabave, a drugi zato što im se kolega zaista dopada. Ako je to i vaš slučaj, evo kako da ga zavedete, a da vas ne "provale" svi sa kojima radite.

Flert na poslu: U nekoliko koraka "oborite ga s nogu" Foto: Guliver/Getty Images/Sjale

Evo nekoliko suptilnih, ali vrlo uspešnih načina da flertujete sa kolegom.

Ćaskajte

Muškarci doživljavaju pričljive i prijateljski nastrojene žene kao privlačne. Nađite izgovor da ćaskate sa zgodnim kolegom kada niste previše zauzeti. Pričajte o hobijima, zanimanjima, planovima izvan posla.

"Imaš li nekih planova za vikend? Ja jedva čekam da pogledam onaj novi film", na primer, dobar je početak.

Iskoristite svaku priliku da ga pohvalite kako dobro radi svoj posao – svima prijaju komplimenti.

Smejte se na njegove šale

Ako se vaš kolega šali ili govori bilo šta zabavno, nasmejte se. Naravno, to ne znači da treba da se smejete čim otvori usta ili čim ga pogledate, ali znajte da je osmeh suptilni način flertovanja. Ne treba da bude na silu, niti treba da izgleda kao da mu se podsmevate – dakle, neka izgleda prirodno.

Uputite mu kompliment

Dajte mu do znanja da cenite njegov rad i trud, sposobnosti, i uopšte ličnost, a ne samo izgled.

"Bio si sjajan na prezentaciji. Moraćeš da mi daš nekoliko saveta o tome", na primer.

Ali, budite vrlo oprezni kada je reč o upućivanju komplimenata na poslu. Ukoliko vam se i na trenutak učini da je osobi kojoj upućujete te komplimente neprijatno, prestanite to da radite.

Pitajte za pomoć

Kada pitate nekoga za pomoć, ta osoba će odmah imati više samopouzdanja, što će je ohrabriti da vam uzvrati na flert. To takođe pokazuje da cenite tu osobu, a možda će je ohrabriti i da provodi više vremena sa vama.

"Hej, ti se razumeš u ovo, možeš li da mi pomogneš oko računara?", na primer, dobar je početak.

Kontakt očima i osmeh pomažu

Pronađite izgovor da povremeno priđete kolegi ili prođete pored njegovog stola. A u prolazu uspostavite kontakt očima, osmehnite se i usput ga pitajte kako je.

Nije loše ni da ga pitate kako napreduje posao i da li je možda za kafu – ako je zainteresovan, eto prilike da započne razgovor.

Naravno, nemojte da ga prekidate ako vidite da radi nešto važno ili da je u gužvi – tako ga nećete zavesti, već iznervirati.

Pozovite ga na kafu

Ako vam je malo previše da ga pozovete na večeru, pitajte ga, onako usput, da li želite da popijete kafu posle posla. To je sjajna prilika da se bolje upoznate.

Poštujte njegove granice

Koliko god da vam se dopada kolega, posao vam je prioritet. Imajte na umu flertovanje na poslu može da vas uvali u nevolju ukoliko bi se neko žalio. Zato obratite pažnju i ako vam deluje da je kolegi neprijatno zbog vašeg flertovanja, nemojte da nastavljate tu "igru". Poštujte njegove granice i dajte mu prostora.

Takođe, gledajte da vaše šale i pokušaj zavođenja nemaju seksualnu konotaciju, a bilo bi dobro i da se klonite kolega koji su u vezi/braku jer ćete u suprotnom oboje biti u veoma teškoj situaciji.

Povezano

Sve vesti