Svima nam se nebrojeno puta desilo da se gosti iznenada najave ili nam se prosto jede nešto slatko, a ne bismo da sate provedemo spremajući desert. Ova torta je spas za takve situacije!
Sastojci:
Pakovanje kora za rozen tortu
170 grama maskarpone sira
350 mililitara slatke pavlake
Tri kašike belog šećera
Pola kašičice ekstrakta vanile
Džem od jagode
Priprema:
U posudi pomešajte maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro umutite, da smesa postane glatka i penasta.
Na tacnu za tortu stavite koru, pa nanesite tanak sloj ovog fila, a zatim odozgo stavite malo džema od jagode – ne morate da namažete džem po celoj površini, već malo "prošarajte". Odozgo stavite sledeću koru, fil, pa džem – i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Neka vam poslednji sloj bude fil, a po želji možete odozgo i da poređate jagode.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!