mondo.rs

Koga je DOVEO Makron, ko ga je DOČEKAO? (FOTO/VIDEO)

Autor:

Sa francuskim predsednikom Emenuelom Makron došla i velika privredno-kulturna delegacija, u kojoj je i Enki Bilal, čuveni strip crtač koji je rođen i odrastao u Beogradu.

Koga je DOVEO Makron, ko ga je DOČEKAO? (FOTO/VIDEO) Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poput Fransoa Miterana, Žaka Širaka i drugih svojih prethodnika, Emenuel Makron nastavio je običaj francuskih predsednika da u bilateralne posete raznim zemljama povedu široku delegaciju u kojoj su i umetnici, profesori, filozofi...

Prvi put posle 18 godina, jedan francuski predsednik došao je u posetu Beogradu. Makron je doputovao u srpsku prestonicu oko 150.30 časova, a sa njim su došli i mnogi iz kulturnog miljea Francuske.

Među njima je i 67-godišnji Enki Bilal, čuveni crtač stripova, koji je rođen i odrastao u Beogradu i čiji je otac bio čuveni krojač koji je radio za Josipa Broza Tita.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ispred Palate Srbija, francuskog predsednika pozdravili su i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i članovi njenog kabineta, šef diplomatije Ivica Dačić, pojedini narodni poslanici i predstavnici parlamentarnih stranaka, među kojima i Nenad Čanak, civilnog sektora, istaknuti umetnici, među kojima operaska pevačica Jadranka Jovanović, i dobitnici francuskih odlikovanja.

POGLEDAJTE SNIMAK

Izvor: RTS/Mondo

Povezano

Sve vesti