Tanjug

Niste se upisali na FAKS? Evo koliko mesta još ima u BG

Autor:

Budući akademci mogu ponovo da kokonkurišu u septembru, a preostalih mesta ima na Poljorivrednom, Filološkom, Šumarskom, Ekonomskom, Fizičkom, Rudarsko-geološkom, Pravnom fakultetu...

6
A- A A+
Studenti ispred Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Foto: MONDO, Jelica Dojčinović Studenti ispred Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Studenti koji se nisu upisali na fakultet u prvom upisnom krugu mogu da računaju na 955 nepopunjenih mesta na budžetu na fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i na 2.214 mesta za samofinansirajuće studente.

Budući akademci mogu ponovo da kokonkurišu u septembru, a preostalih mesta ima na Poljorivrednom, Filološkom, Šumarskom, Ekonomskom, Fizičkom, Rudarsko-geološkom, Pravnom fakultetu.

Prorektor Unierziteta u Beogradu Petar Bulat za Blic kaže da je pravo iznenađenje da je i na Stomatološkom fakultetu ostalo mesta.

"Na prvom upisnom krugu vladalo je veliko interesovanje za stomatologiju, na jedno upisno mesto čak tri kandidata, a sada imamo 20 slobdnih mesta, ali na samofinasnsiranju. Studenata je manje iz godine u godinu i sva ova slobodna mesta treba da iskoriste srednjoškolci kako bi u budućnot postali akademski građani", rekao je Bulat.

Prema Uredbi Ministarstva prosvete, prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok na fakultete obaviće se 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog ispita biće organizovano dan kasnije ili 5. i 6. septemra.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti