mondo.me

Zet i šurak ojadili turiste: Harali po smeštaju u Budvi

Autor:

Cetinjanin S.E. (35) i njegov zet S.B. (32) iz Beograda uhapšeni su u Budvi zbog sumnje da su proteklih mesec dana ukrali novac i nakit iz više apartmana i stanova u tom gradu

Zet i šurak ojadili turiste: Harali po smeštaju u Budvi Foto: MONDO

Budvanska policija im na teret stavlja sedam teških krađa i krivično delo zloupotreba platnih kartica, prenose "Vijesti".

Uhapšeni su u zasedi koju su im pre tri noći postavili policijski inspektori koji su im prethodno ušli u trag.

Policajci su ih vrebali noćima unazad, u naseljima u kojima su prethodno navodno pljačkali.

U njihovu zamku su upali u Bijelom dolu.

“Vijesti” saznaju da su inspektori koji su bili u zasedi primetili da zet i šurak obilaze teren, osmatrajući da li je i te noći neko od turista u stanovima u prizemlju ostavio otvorena balkonska vrata.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno “Vijestima” da je dvojac preskočio ogradu balkona na kom su bila ostavljena otvorena vrata, što je bio signal da i inspektori krenu za njima i uhapse ih.

Nakon što su im na ruke stavljene lisice, osumnjičeni su sprovedeni u stanicu policije, a tužilac je naredio da ih inspektori zadrže.

Srbi i Crnogoraci pljačkali vile po Siciliji

Priznali su da su počinili još šest teških krađa i objasnili da su se ušunjavali kroz otvorena vrata apartmana ili balkona, uglavnom dok su turisti odlazili na plažu ili, pak, samo bili nepažljivi.

Na meti su im bili apartmani u gotovo svim delovima grada, ali uglavnom u prometnim gradskim ulicama, gde je i najviše turista.

Njima se na teret stavlja i krivično delo zlopotreba platne kartice, jer su uspeli da skinu 250 evra sa kartice koju su ukrali.

Po nalogu tužioca, i uz krivičnu prijavu budvanska policija sprovela ih je juče sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Gradovi u kojima će sve učiniti da vas odžepare

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je u prisustvu izabranog branioca saslušao okrivljene, prihvatio predlog tužioca i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela odredio im pritvor do 30 dana.

Oni su juče sprovedeni u spuški istražni zatvor.

Povezano

Sve vesti