mondo.rs

Đilas: Nisam zakasnio, Makronu sam pisao još 9. jula

Autor:

Predsednik Stranke slobode pravde Dragan Đilas tvrdi da je na vreme poslao pismo u kom francuskog predsednika Emanuela Makrona moli da njega i predstavnike opozicije primi tokom posete Beogradu.

49
A- A A+

đilas, dragan đilas, djilas Foto: MONDO/Stefan Stojanović


To pismo bilo je jedno od tema na jučerašnjoj konferenciji za novinare Vučiča i Makrona, pošto je novinar francuskog Monda pitao Makrona zbog čega nije primio predstavnike opozicije.

"Niko od srpske političke opozicije nije tražio da se razgovara sa mnom do jutros, a tada je bilo kasno da se to isplanira", odgovorio je Makron na pitanje "zašto se nije video sa Đilasom".

Posle toga na Twitteru se oglasio sam Đilas koji je objavio pismo i zaokružen datum kada je poslato - 9. jul.

U pismu koje je poslao Đilas navodi se da su razlozi zbog kojih želi susret da Makronom - kršenje demokratije u Srbiji, opisani u izveštajima Evropske komisije, Fridom hausa i drugih.

Potom se oglasio i Savez za Srbiju koji je saopštio da veruje da to što predsednik Francuske Emauel Makron nije dobio molbu za sastanak sa predstavnicima opozicije - posledica nenamernog diplomatskog nesporazuma.

"Savez za Srbiju ističe važnost odnosa sa Francuskom. Odnosi naše dve zemlje važniji su i trajniji od bilo koje vlasti. Uvereni smo da naša pisana molba za sastanak sa francuskim predsednikom koja je predata 9. jula, iz tehničkih razloga nije se našla u posedu Emanuela Makrona", navodi se u saopštenju.

Povezano

Sve vesti