mondo.rs

Dinamiku specijalna pozivnica: Treću sezonu u ABA 2

Autor:

Klub sa Dorćola i u sezoni 2019/2020 igraće u Drugoj ABA ligi

Dinamiku specijalna pozivnica: Treću sezonu u ABA 2 Foto: MN Press

Nova sezona u ABA 2 ligi startovaće 2. oktobra, a Srbija će imati tri predstavnika u tom takmičenju.

Uz Borac i Novi Pazar, igraće i Dinamik, jer jer Skupština ABA lige odlučila da klubu sa Dorćola dodeli specijalnu pozivnicu.

Dinamiku će to biti treća sezona u nizu u ABA 2 ligi.

"Prezadovoljni smo činjenicom da je menadžment ABA lige prepoznao vrednost našeg kluba i napore koje ulažemo da obezbedimo najbolje uslove igračima i stručnom štabu, a pre svega naš rad na razvijanju talentovanih mladih igrača. Liga je prepoznala Dinamik kao klub koji je zaslužio pozivnicu i može stabilno da iznese sve obaveze u ABA 2 ligi. Prihatićemo ovaj izazov i daćemo svoj maksimum da rezultatima na terenu pokažemo da smo tim za najveće domete", izjavio je Velibor Jojić, predsednik Dinamika.

U prethodnoj sezoni Dinamik je u regionalnom takmičenju nastupao sa najmlađim sastavom u ligi i ostvario visoko peto mesto, ostavši na korak od plej-ofa, a prema oceni čelnika kluba te utakmice bile dragocene za afirmaciju igrača.

Klub sa Dorćola počinje regionalno takmičenje gostovanjem u Splitu, Borac će dočekati Lovćen, a Novi Pazar će putovati na meč sa Sutjeskom.

U ABA 2 ligi u sezoni 2019/2020. Nastupaće 12 timova, a za sada je poznato 11 -  Borac, Dinamik, Novi Pazar, Helios, Lovćen, MZT, Rogaška, Spars, Split, Sutjeska i Široki, a još jedan ekipa dobiće uskoro specijalnu pozivnicu.

Povezano

Sve vesti