Promo

Raspakivanje: Umbro UX Accuro 3 limited edition kopačke

Autor:

U našu redakciju je stigao najnoviji model Umbro kopački koji koristi istu tehnologiju primanja udaraca kao i zaštitna oprema specijalnih jedinica...

Raspakivanje: Umbro UX Accuro 3 limited edition kopačke Foto: MONDO

Naravno da smo ih odmah raspakovali i u njima istrčali na teren FK Zemun u pokušaju da vidimo neki gol!

Najnovije kopačke koje stižu od brenda Umbro su prve patike za sportiste koje koriste D3O tehnologiju. Kako nama brojevi i skraćenice generalno ne znače mnogo, malo smo dublje istražili ovu.

D3O nam govori da je kopačka sa prednje i unutrašnje strane obložena materijalom koji povećava stepen apsorpcije lopte i olakšava kontrolu nad njom.

Izvor: MONDO/Sport Vision


D3O materijal se prethodno koristio isključivo za proizvodnju zaštitne opreme kako specijalnih jedinica, tako i radnika u industrijama teške proizvodnje, upravo zbog svoje mogućnosti da apsorbuje silinu velikih udaraca i ravnomerno rasporedi tu energiju. Pre Umbro UX Accuro 3 kopačke, u sportu je ova tehnologija iskorišćena samo jednom i to takođe u fudbalu gde je implementirana u model golmanskih rukavica.

Kako to D3O apsorbuje energiju?

Mi smo imali prilike da baš taj materijal “testiramo” (čitaj: razvlačimo po kancelariji i gađamo jedni druge njime), a zvaničan test je podrazumevao da stavimo D3O materijal na ruku i preko njega lupimo čekićem. Obećali su da neće boleti ništa. I stvarno ništa nije bolelo! A probali smo više puta, čisto da utvrdimo znanje.

Svi prsti na broju!


Ako se pitate za koju poziciju je predvidjena ova kopačka mi bismo rekli da je najviše za desetke – one koji sa loptom najviše i imaju kontakta. Oni su ti koji driblaju, upućuju paseve, postižu golove i ne vole previše da trče – a ova kopačka pomaže kod svih tih stavki.

Zahvaljujući već spomenutom D3O lopta će ići baš tamo gde joj vaša noga kaže, ali to nije njeno jedino unapređenje.

Umbro UX Accuro 3 kopačka ima i Pro Stance tehnologiju đona tako da nema proklizavanja u patici i stvaranja žuljeva. Memory Flex je nešto kao dušek sa memorijskom penom - nakon nekoliko nošenja zapamtiće i poprimiti oblik vašeg stopala. Ima jedna sjajna izreka našeg naroda, ali da je ne upotrebimo ovde, znate i sami kako nam je "sela na nogu".

Rekli smo, ako Nikola uspe u njoj da postigne gol – dobra je! Nikola je istrčao na teren FK Zemun i odmerio snage sa nekoliko njihovih prvotimaca. Nije samo preživeo da o tome priča, već i postigao nekoliko golova.

Dakle što se nas tiče, Umbro UX Accuro 3 - raspakovane, isprobane, odobrene!

U saradnji sa sportvision.rs

Povezano

Sve vesti