mondo.rs,Tanjug

Šešelj ponovo divlja:U Skupštini vređa novinare i PRETI

Autor:

Dan za pitanja poslanika u Skupštini Srbije obeležio je danas novi ispad agresije Vojislava Šešelja.

Šešelj ponovo divlja:U Skupštini vređa novinare i PRETI Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Poslanici Skupštine Srbije su, kao i svakog utorka, kada je sednica u toku, postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a radikali su najviše insistirali na promeni Krivičnog zakona kako bi se kaznili oni koji tvrde da je u Srebrenici počinjen genocid.

Šešelj, inače šef poslanika SRS, prvo je rekao da su radikali sugerisali Vladi Srbije da se uvede odredba u Krivičnom zakoniku kojom bi se svaka izrečena tvrdnja da je u Srebrenici bio genocid - krivično kažnjavala.

On smatra da je neophodno da se hitno donese takva odredba, zbog svih dešavanja u javnosti, i u tom konktekstu je pomenuo današni tekst u listu “Danas” Snežane Čongradin u kojem je, kaže, napisala da je ona novinarka u državi koja je počinila genocid i sa time se nije suočila.

Šešelj je, govoreći o tome, izneo i niz kvalifikacija na račun fizičkog izgleda Čongradin, a potom naveo da bi one koji tako govore “poslao u zatvor na 20 godina”, pa da "onda od njih prave opozicione lidere”.

Takođe se osvrnuo na deo teksta u kojem se, kaže, Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava nazivaju elitom.

“Eto vam elite”, rekao je Šešelj i dodao da bi on, da je na vlasti, znao da se “obračuna sa njima”.

Poslanik Pokreta socijalista Ðorđe Komlenski rekao je da njegovo pitanje treba da se protumači kao prekršajna ili krivična prijava protiv N1, Nove S i Sport kluba.

Komlenski je pitao tužilaštvo, REM i druge nadležne organe da li navedeni mediji plaćaju naknadu i u kom iznosu, da li su upisani u registar javnih glasila, da li su oni poreski obveznici u Srbiji, da li plaćaju naknadu SOKOJ-u, da li reemituju program iz Luksemburga, da li emituju domaće reklame…

“Očekujem da, ukoliko se nije pristupilo proveri svih saznanja o utvrđivanju činjeničnog stanja, da li ima ili nema elemenata krivičnih ili prekršajnih prijava, da se to učini odmah, a pitanje da se tretira kao prekršajna i krivična prijava protiv navedenih”, rekao je Komlenski.

Povezano

Sve vesti