mondo.rs

Hrvatska: Ležaljka pod palmom tri puta skuplja

Autor:

Gost iz Bosne koji je boravio u Trpnju u Hrvatskoj bio je iznenađen što ležaljka pod palmom košta tri puta više od "obične" ležaljke.

Hrvatska: Ležaljka pod palmom tri puta skuplja Foto: MONDO/Jelena Stokić

Gost iz Bosne je na gradskoj plaži u Trpnju na poluostrvu Pelješcu doživeo neobičnu situaciju: iznajmljena ležaljka košta 25 kuna (3,4 evra), ali ako je stavite ispod palme koja pravi hlad, onda se naplaćuje triput više – 75 kuna (10 evra), piše sajt morski.hr.

Načelnik opštine Trpanj Jakša Franković smatra da se radi o najobičnijoj izmišljotini jer ne veruje da je tako nešto moguće.

"Ja mislim da je to izmišljotina. Gotovo da je nemoguće, jer je opštinsko veće za izdavanje koncesijskih odobrenja izdalo dve koncesije za iznajmljivanje ležaljki. Jednu za 'Plavi obrt za morski ribolov' koji ih ima 36 i kompaniji 'Hotel Faraon d.o.o. Trpanj', koji imaju 20 ležaljki na plaži. Oni iznajmljuju ležaljke, a ne hladovinu i za to su dobili odobrenje. Ukoliko ovo i jeste istina, voleo bi da se te predstavke pošalju na našu e-mail adresu ili onu Turističke zajednice Trpanj. Ako je gost koristio ležaljku trostruko plaćenu iz navedenog razloga, voleo bih da vidim tu fakturu", kaže načelnik Franković i dodaje:

"Ukoliko je to stvarno istina, onda je to neka vrsta lošeg marketinškog trika. Tržište kažnjava ovakve neuspele šale, a ne znaju svi je li to šala ili nije. Gospodin Jakov Begović (jedan od koncesionara, op.a.) je inače sklon šalama, pa je recimo nedavno osvanuo natpis na tabli ispred njegovog objekta 'Govorimo sve jezike osim vašeg', po meni je i to jedna od loših šala koje se također mogu pogrešno shvatiti".

"Ne naplaćujemo hladovinu nego ležaljku uz palmu"

Sajt morski.hr piše da su pozvali gospodina Jakova Begovića, vlasnika obrta za morski ribolov i poznatog ugostiteljskog objekta u Trpnju.

"Ne vidim ništa sporno u tome, a i nije to radi hladovine, nego jer ležaljka stoji uz palmu", precizira Begović spornu cenu najma i nastavlja:

"Tu su dve palme i stočić je stavljen pored njih i to se zove 'palmset'. Da je gospodinu iz Bosne koji je naviknut na reklamne suncobrane, iznajmiti suncobran zbog hlada, onda se ne bi uzrujavali zbog toga. Ako žele, oni mogu iznajmiti obične ležaljke, pa leći ispod njih i koristiti hladovinu ležaljke", ljut je trpanjski koncesionar na gosta.

"'Palmset' će se ubuduće za goste iz BiH zvati 'bukvaset'"

Ali načelnik nam je rekao da vi nemate koncesiju za ležaljke u hladovini ili pod palmama, već samo ležaljke.

"Vi opet razmišljate kao Bosanci! To se zove 'palmset'. Ima i onih koje nemaju hlada. Sve je ovo ispalo smešno. Tamo postoje 3-4 veće palme, sve ostale su manje, na kraju, ja sam sve te palme sadio, nije ni opština, ni Bosanci ni iko drugi", priča nam Begović.

Ne mislite li da su vam šale neslane?

"Na tabli ispred mog objekta nikad ne piše da je otvoreno, već  'Nije zatvoreno'. Istina je i da smo napisali gostima da 'Govorimo sve jezike osim stranih'“, pisalo je i akcija 'pola litre isto kao litra'. Neko razume, neko ne razume".

Ugostitelj iz Trpnja je ekipi portala morski.hr poslao i fotografiju palme i napisao:

"Poređenja radi, hotelski set košta 130 kuna (17,6 evra). A palmset ću ubuduće za goste iz BiH zvati bukva set".

Tagovi:

Povezano

Sve vesti