mondo.rs

Piletina na italijanski način

Autor:

Ovo će postati vaše novo omiljeno jelo!

Piletina na italijanski način Foto: Guliver/Getty Images/rojoimages

Evo dobre ideje za ručak - piletina sa parmezanom i sirom, prste da poližeš!

Sastojci:

¾ šolje brašna

So i biber po ukusu

Dva jaja

1 ¾ šolje prezli

800-900 grama pilećeg belog mesa

Pola šolje ulja

700 mililitara paradajz sosa

220 grama mocarele

170 grama parmezana

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. U plićoj posudi pomešajte brašno sa pola kašičice soli i četvrtinom kašičice bibera. Zatim dodajte dva umućena jaja i dve kašike vode. U odvojenu posudu sipajte prezle.

Piletinu isecite na filete, pa je uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

U dubljem tiganju zagrejte dve kašike ulja ja vatri srednje jačine, pa pržite piletinu, minut i po do dva sa jedne i toliko sa druge strane. Isprženo meso ređajte na ubrus, da se ocedi višak ulja.

U pleh sipajte oko 350 mililitara paradajz sosa, pa poređajte jedan sloj mesa. Odozgo naređajte polovinu mocarele i parmezana. Poređajte još jedan red mesa, prelijte drugu polovinu sosa, a odozgo stavite preostali sir. Pecite oko 20 minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Povezano

Sve vesti