mondo.rs

Srbija - Južna Koreja PRVI PUT, pobeda već upisana

Autor:

Ne bi smelo da bude nikakvog iznenađenja u 2. kolu Svetskog prvenstva u vaterpolu. Utakmica protiv domaćina u sredu od 13.30h (po srednjeevropskom vremenu).

0
A- A A+
vaterpolo, dušan mandić, strahinja rašović Foto: MN Press

Posle matine utakmice sa Crnom Gorom i osvojenog boda, reprezentativci Srbije pripremaju se za meč 2. kola na Svetskom prvenstvu.

Protivnik je domaćn - selekcija Južne Koreje što će biti prvi duel dve ekipe u istoriji. Južna Koreja nikada nije igrala sa Svetskom prvenstvu. I sada je učesnik na osnovu domaćinstva baš kao i na Olimpijskim igrama 1988. godine kada je u Seulu u vaterpolu zauzela poslednje mesto.

Ova utakmica trebalo bi da bude jači trening za srpski tim i priprema za najvažniji meč u grupi - protiv Grčke (petak, 19. jul od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu).

Svakako da nikoga ne treba potcenjivati, ali rezultat meča 1. kola Grčka - Južna Koreja 26:3 dovoljno govori o kvalitetu sutrašnjeg rivala.

"Utakmica je važna zbog Grčke. Iako je rival slabiji ne sme da bude opuštanja, ne zbog rezultata koji nije u pitanju već zbog atmosfere i tenzije koja je prikazana u duelu sa Crnom Gorom", kaže Sava Ranđelović.

Dušan Mandić dodaje: "Utakmicu ćemo naravno da pobedimo ali je važan utisak".

Povezano

Sve vesti