mondo.rs

POTVRĐENO: ABA liga ima novog predsednika

Autor:

Na sednici skupštine regionalnog takmičenja ozvaničena je promena na vrhu.

1
A- A A+
Aleksandar Aco Petrović i Domagoj Čavlović Foto: MN Press Aleksandar Aco Petrović i Domagoj Čavlović

Sednica skupštine ABA lige j.t.d. usvojila je u ponedeljak na sednici u Banjaluci kalendar takmičenja za sezonu 2019/20 i saopštila promene u Predsedništvu.

Prema principu utvrđenom u osnivačkom aktu lige, predsedavanje ABA ligom u sezoni 2019/20 preuzela je Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović, dok je pored FMP-a i njenog predsednika Predraga Milojevića, mesto potpredsednika Predsedništva pripalo Mornaru i njenom predsedniku Đorđiju Pavićeviću.

Pismo Evroligi...

Skupština ABA lige donela je odliku da se obrati Evroligi i zatraži detaljno objašnjenje odluke na poslednjoj Skupštini kompanije "ECA" vezano za status ABA lige u raspodele mesta od sezone 2020/21. A, sve sa ciljem da se zaštiti pozicija i status ABA lige u Evroligi i Evrokupu.

"Klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem mogućem roku. Istovremeno, Skupština ABA lige ovlastila je Predsedništvo da do izbora novog menadžmeta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/20 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige j.t.d. (1. ABA liga, 2. ABA liga, Super kup, juniorska ABA liga)", saopšteno je.

Takoše, Skupština ABA lige se zahvalila Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na izuzetnoj saradnji u protekle četiri godine, na svemu što su uradili na unapređenju i razvoju svih takmičenja pod okriljem ABA lige i poželela im sreću u nastavku karijere.

Povezano

Sve vesti