mondo.rs

Emi REKORDERI: "Igra prestola" ima 32 NOMINACIJE!

Autor:

Serija koja je okupirala svet ima neverovatne 32 nominacije. "Majka zmajeva" i "Džon Snežni" u konkurenciji za najbolje glumce.

Emi REKORDERI: "Igra prestola" ima 32 NOMINACIJE! Foto: HBO via AP/Tanjug

Zima je došla i prošla, ali fama oko hit serije "Igra prestola" (Game of Thrones) i dalje traje.

Ova serija epsko-fantastičkog karaktera je dobila čak 32 NOMINACIJE za prestižnu Emi nagradu, uključujući za najbolju seriju, ali i za najbolju glumicu (Emilija Klark) i najboljeg glumca (Kit Harington), kao i za najbolje muške/ženske sporedne uloge (Piter Dinklidž, Nikolaj Koster-Valdu, Gvendolin Kristi, Lina Hidi, Sofi Tarner, Mejzi Vilijams).

Nijedna serija do sada nije dobila toliko nominacija za jednu sezonu. Dosadašnji rekorder bila je serija "NYPD Blue" (Njujorški plavci), koja je 1994. godine imala 26 nominacija.

Tokom osam sezona emitovanja, "Igra prestola" imala je ukupno 161 nominaciju za Emi nagrade!

Najveću konkurenciju "Igra prestola" ima u serijama "Veep" i "The Big Bang Theory", koje su takođe završile svoje emitovanje.

Zanimljivo je da je od mnogobrojne ekipe glumaca koja je prodefilovala kroz seriju "Igra prestola" zapravo samo jedan do sada i dobio Emi nagradu. Za ulogu Tiriona Lanistera, Piter Dinklidž je bio nominovan u svakoj sezoni i dobio je tri Emija za najbolju sporednu mušku ulogu.

Ali, "Igra prestola" je do sada osvojila čak 47 Emi nagrada, po čemu je takođe rekorder.

UPOREĐUJEMO: "NEMANJIĆI" i "IGRA PRESTOLA"

Izvor: MONDO

Osim "Igre prestola", velikim brojem nominacija za 71. Emi nagrade može da se pohvali komedija "The Marvelous Mrs. Maisel" (20 nominacija)...

U kategoriji serija kratke forme (kratkog trajanja) je i "Černobilj", koji je dobio mnogo pohvala. Ova serija dobila je ukupno 19 nominacija.

Izvor: MONDO/Jelena Đurović

Dodela nagrada biće 22. septembra.

Povezano

Sve vesti